Annons

Lyft för Södra Teatern efter ombyggnation

zoom Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen hoppas på<br />
 bättre väder efter en kall maj månad.  Foto: Södra Teatern
Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen hoppas på
bättre väder efter en kall maj månad.
Foto: Södra Teatern
NYHETER. Med ny vd vid rodret har det hänt mycket på Södra Teatern på ett halvår. Den nya maxade Mosebacke-terrassen slog försäljningsrekord redan på öppningsdagen.
Annons

Vid årsskiftet fick etablissemanget Södra Teatern i Stockholm en ny vd. Under de sex månader som har gått sedan dess har lokalerna fått sig ett rejält lyft, både interiört och i form av en utbyggd uteservering med större kapacitet.

– Det har gått fantastiskt, men planerna fanns långt innan jag började, säger vd Samuel Laulajainen.

Arbetet har bland annat omfattat en ombyggnation av hela den redan Mosebacke-terrassen, med ett riktigt kök, ett nytt sommarcafé, samt sju barluckor som gör att man kan servera fler gäster än tidigare. Därutöver har man byggt en större scen.

På nypremiären av Mosebacke-terrassen den 26 april slog restaurangen försäljningsrekord.

– Vi har även gjort justeringar i allt från öppettider och personal till föreställningar. På den första konserten på terrassen hade vi 1500 personer, det var så hård puls att hela Söder skakade, säger Samuel Laulajainen.

Södra teatern har även fått sig ett lyft interiört med en ny foajé och en ny bar. En öppning mellan bar och restaurang har gett lokalen ett helt annat flöde, förklarar Samuel Laulajainen.

– Nu kan man gå in genom huvudentrén och ta en drink och därifrån gå direkt till restaurangen eller stora scenen. Innan var det en massa olika ingångar, vilket var väldigt rörigt.

– Hur detta påverkar försäljningen ordentligt kommer vi dock att märka av först till hösten när fler sitter inomhus, tillägger han.

Hur känns det inför sommaren, det har varit en kall vår?

– Vi hade en bra start är vi öppnade den 26 april, men sedan var det tre veckor i maj som var hemska, särskilt med en uteservering som rymmer 1500 personer och en massa personal som du har tagit in för att jobba. Jag har tittat parallellt på tre väderappar de senaste veckorna och nu ser det ut som att jag kan börja sova om nätterna.

En sista sak, den 1 juli blir det rökförbud på uteserveringar. Hur är ni rustade för det?

– Jag tror att vi kommer att anpassa oss. Jag bodde i London när det infördes där och ingenting hände. Utmaningen blir turisterna eftersom det fortfarande är tillåtet i de flesta andra länder. Vi sätter upp skyltar och kommer att behöva ha extra koll på turisterna, men i övrigt är det bara att gilla läget.