Annons

Lyxigare mat ska locka fler shoppare till galleria

zoom Gallerians nya entré mot Brunkebergstorg ska rymma flera restauranger.
Gallerians nya entré mot Brunkebergstorg ska rymma flera restauranger.
NYHETER. Gallerian i Stockholm ska få en total makeover efter 40-årsjubileet i oktober. Ägaren AMF Fastigheter som även står bakom mathallen i köpcentret Ringen vill skapa samma publiksuccé även här. 
Annons

Allt fler gallerior och köpcentrum satsar på matutbudet. Restauranger och foodcourts ska skapa en miljö som får shopparna att handla mer – genom att de stannar längre.  I Stockholmsområdet finns  Mall of Scandinavia, Kista Galleria, och Ringen som alla har satsat på ett lyxigare matutbud.

 

Sedan öppningen av matsatsningen Teatern i Södermalmsköpcentret Ringen i Stockholm, har antalet besökare ökat med 12 procent, enligt fastighetsägaren AMF. Det har inspirerat dem till en omgörning av Gallerian, som firar 40 år i oktober. 

 

– Ja, det är tydligt att folk vill ha god och vällagad mat, säger AMF:s marknadsområdeschef Henriette Johansson. 

 

Teatern fungerar som en mathall där flera namnkunniga kockar driver egna, mindre kök. Magnus Nilsson från Fäviken står bakom en hajpad korvkiosk och här finns också Claes Grännsjös Nook och Operakällarens Stefano Catenacci representerade. Men någon direkt kopia av Teatern blir det inte i Gallerian.   

 

– Nej, det blir inte ett nytt Teatern. Men det kommer definitivt bli god och vällagad mat. Det vi kan säga är att vi som i Teatern jobbar på att skapa ett brett utbud av mat, säger Henriette Johansson. 

 

Större matutbud lockar fler

Gallerian har cirka 50 000 besökare varje dag året runt. De siffrorna förväntas öka markant efter nysatsningen. 

 

En ny restaurang är redan klar att flytta in i Gallerian i mars. Men vilken krögare och vad för typ av koncept det kan komma att bli är ännu hemligt, enligt Henriette Johansson. Hon menar att än fler restauranger är på väg in på sikt.

  

– Vi tror absolut att det kommer ge positiva besökssiffror även i Gallerian, säger Henriette Johansson.