Annons

Magnus Nilsson lämnar Gustavsviks Resorts

zoom Magnus Nilsson på Svensk Besöksnäringskongress i Göteborg i mars.
Magnus Nilsson på Svensk Besöksnäringskongress i Göteborg i mars.
KARRIÄR. Magnus Nilsson är en av besöksnäringens mesta profiler med bland annat rollen som vd på Kolmården på sitt cv. Nu lämnar han vd-jobbet på Gustavsviks Resorts och precis som när han slutade på Kolmården ska han istället lägga sin tid på olika uppdrag.
Annons

Magnus Nilsson får nya uppdrag inom besöksnäringen och lämnar några gamla. Han är avgående ordförande i Svensk Turism och på väg bort från posten som vice ordförande i Visit Sweden men nyvald styrelseordförande för Jämtland Härjedalen turism. Det är den här typen av uppdrag Magnus Nilsson tänker fokusera på den närmaste tiden.

– Ja, jag ska jobba med en egen rörelse, åta mig styrelseuppdrag och hålla föredrag. För tillfället i alla fall. Jag har många uppdrag och många egna tankar och det är spännande att med ålderns rätt pröva att ha en egen låda.

Trivs du i den rollen?

– Den är jätterolig! Jag har ofta fått den här typen av uppgifter och gillar att stå på scen. Jag har varit med länge och känner mig trygg med budskapet. Det kanske är därför också, som det är kul att stå på scen. Jag vet vad jag talar om.

Vad rent konkret ska du göra i ditt uppdrag för Jämtland Härjedalen?

– Jämtland Härjdalen är spännande. Det är en toppdestination i Sverige och en av de som har störst potential att utvecklas. Här finns starka destinationer som Åre, Vemdalen och Funäsfjällen och bra kommunikationer i tåg och flyg. Det går redan bra men som i sportens värld: Bara för att man har vunnit ett år är det inte säkert att man vinner nästa. Jag vill vara med och ta nästa steg och komma upp ytterligare en nivå internationellt.

Samtidigt så slutar du nu som vd på Gustavsvik Resorts i Örebro efter fyra år. Hur känns det?

– Det känns jättebra. Jag har varit med och dragit igång med en 100 miljoner kronor stor investering. Vi har fördubblat omsättningen och fyrdubblat vinsten. Nu vill styrelsen ta det lugnt ett tag och det förstår jag. Jag hade hoppats att vi skulle vara igång med hotellprojektet men det tar lite tid, men man kan inte göra allt på en gång. Och eftersom jag tycker om att utveckla så passar det bra att jag går nu och så får nästa person ta hand om fas två och tre i utvecklingsplanen.

Du flyttar även från Örebro nu. Vart bär det hän?

– Det bär av till Norrköping, där jag har bott stora delar av mitt liv.

Hur nöjd är du med din karriär så här långt?

– Supernöjd, jag har fått göra så mycket.

Hur ska den göra som vill följa i dina spår?

– Man ska tro på sig själv, ha roligt, tänka logiskt men också använda magkänsla. Det är viktigt i dagens läge att inte bara kalkylera allting. Ibland kanske något som inte ser rätt ut på pappret, blir helt rätt. Tillsammans med min styrelse och ägare har jag fattat sådana beslut, som med Tiger world i Kolmården.

Vem har ditt drömjobb?

– Det finns alltid drömjobb och några riktiga klenoder i svensk besöksnäring, men de tankarna håller jag för mig själv.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter