Annons

Malin Söderström öppnar ”fiskholk” i hajpad mathall

zoom Tätt med kändiskockar i Ringen. Magnus Nilsson, Adam Dahlberg och Albin Wessman – samt nu Malin Söderström.
Tätt med kändiskockar i Ringen. Magnus Nilsson, Adam Dahlberg och Albin Wessman – samt nu Malin Söderström.
NYHETER. Hubben Teatern med vällagad snabbmat inuti köpcentrumet Ringen på Södermalm i Stockholm utökar. Det krögaren och kocken Malin Söderström som intar mathallen med en meny av fisk- och skaldjur. Hennes the Fishery blir den tionde och sista kiosken inuti Teatern.
Annons

Förr var köpcentrat Ringen en halvtrist mijö vikt åt shopping. Men för drygt ett år sedan satsade fastighetsägaren på att hotta upp materbjudandet och öppna Teatern. Här lagar kockprofiler som Magnus Nilsson från Fäviken, Adam Dahlber och Albin Wessman vällagad snabbmat på bra råvaror.

Nu sällar sig Malin Söderström till skaran.

Hur kommer sig att du tackade ja till att bygga ett koncept för Teatern?

–Jag tyckte att det saknades en liten fiskholk där och då kändes det kul att bygga utifrån det. Jag tyckte att vi kunde tillföra något nytt, samtidigt som det blir en utmaning med fisk eftersom vi måste vara noga med ekonomin. Vi kan inte sticka iväg med priserna och måste ändå servera schysst fisk.

 

Nämn en typisk rätt för Fishery?

–Vi har en otroligt liten meny. Tanken är att vi börjar smalt för att sedan kunna utveckla oss. Vi har en krispig fisk, en variant på fish n’ chips och så jobbar vi med en fantastisk blåmusselbuljong som blir grund till en fiskgryta. Som helglyx kan det bli löjrom, kanske ostron på lördagar och färska räkor på fredagar. Och så har vi en variant på kräftmacka.

 

Du driver sedan tidigare museirestaurangen på Moderna Museet. Kan du se liknande tänk om flöden däremellan?

–Ja, jag tror att det är en fördel att kunna tänka kring logistiklösningar och få till effektivitet så snabbt som möjligt.

 

Hur kommer din fiskholk att rimma med övriga verksamheter?

–Personalmässigt så tror jag att den kan bli en bra match. Det kommer att skilja sig lite i hög- och lågperiod så att man kan jobba runt med personal, förutom i december då hela Sverige skriker efter personal. Jag ser ett värde i att vi har personal som jobbat med oss länge. Istället för att de går vidare från oss så går de vidare inom våra verksamheter. Nästan alla har jobbat på alla enheter.

 

Kommer vi få se dig något i köket på Fishery?

–Ja, absolut.

 

Ringens koncept är fast casual food. Har du någon favorit rent generellt inom det segmentet?

–Jag gillar allt som är vällagat med bra råvaror. Det kan vara en kebab, falafel eller pizza. Det mesta kan vara hur gott som helst så länge det är en schysst produkt.

 

De andra nio köken i Teatern drivs av manliga kockar.  Att du som kvinna och kock intog den sista kiosken blev en snackis i sociala medier.

–Vad skoj. Det är roligt tycker jag. Vi känner oss supertaggade.

 

Fishery öppnar för service på torsdag 10 november vid lunch klockan 11.