Annons

Många YH-elever får jobb efter skolan

zoom YH-utbildningar i topp.
YH-utbildningar i topp.
NYHETER. Nio av tio av de studerande är nöjda med sin yrkeshögskoleutbildning och i topp ligger hotell, restaurang och turism med hela 92 procent. Det visar ny statistik. 
Annons

YH-utbildningen visar på goda resultat när det kommer till arbete efter utbildningens slut. En månad efter examen från Yrkesutbildningen hade 70 procent fått jobb och inom ett halvår hade 88 procent ett arbete.

– Det är viktigt att eleverna är nöjda med den utbildning de får och att det motsvarar arbetsgivarnas behov av kompetens, säger Peter Thomelius, utbildnings- & HR-chef på Visita.

Distans kan vara lösning

Men trots detta sjunker antalet sökande till utbildningarna. Peter Thomelius tror att lösningen på det kan vara att man kan bedriva sin utbildning på distans. 

– Det är viktigt att vi noga undersöker att det finns ett reellt anställningsbehov i branschen för just den kompetensen de utbildas för. Sedan är det också viktigt att utbildningarna kan bedrivas på distans eller att det finns möjligheter att kombinera studier med arbete, säger Peter Thomelius. 

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter