Annons

Mat bakom New York Times hyllning av Skåne

zoom Skåne hamnar på topp tio i lista över 2016 års bästa resmål.
Skåne hamnar på topp tio i lista över 2016 års bästa resmål.
NYHETER. Visit Skåne gläds åt uppmärksamheten i New York Times och ska fortsätta sin satsning på mat och dryck, som vägde tungt när landskapet hamnade på nionde plats i tidningens lista över de 50 platser man ska besöka 2016.
Annons

Skåne finns med bland de 50 platser i världen som man bör besöka 2016. Det tycker New York Times, som placerar landskapet på plats nummer nio på sin topplista.

En anledning till att Skåne hyllas är maten och restauranger i Skåne som Bastard och Bord 13, men främst är det landsbygden som lyfts fram. Och får New York Times bestämma äter man på Daniel Berlin Krog och Hörte Brygga och bor på Talldungen. Just mat är något som Skåne satsat på i sin marknadsföring, berättar Pia Jönsson-Rajgård, vd för Tourism in Skåne.

– Både ur marknadskommunikationsperspektiv och destinationsutvecklingsperspektiv så arbetar vi intensivt med tematiska inriktningar snarare än geografiska och då är mat och dryck ett av de prioriterade fokusområden.

Varför tror du att tidningen uppmärksammat Skåne nu?

– Exakt varför vet jag inte men vi arbetar ju konsekvent och mycket aktivt med press och bloggare från alla våra prioriterade marknader. Nu är USA inte en prioriterad marknad men nätversionen av NY Times är inte heller en amerikansk tidning. Vi gjorde bland annat 2014 en Culinary Academy med Visit Sweden där matjournalister från olika marknader upplevde Skåne under några dagar och arbetar intensivt tillsammans med Visit Sweden på många olika sätt.

Hur tror du att uppmärksamheten kommer att märkas framöver?

– Den spridning som vi sett viralt av denna nyhet har varit helt fantastiskt. Vi arbetar mycket intensivt i social mediakanaler, både egna och andras. Det kommer vi att fortsätta med och denna nyhets mottagande visar på att vi gör rätt saker med våra satsningar på mat- och dryckesturismen till Skåne.

Förra året hamnade Umeå på plats 32 på listan och norra polcirkeln på 38:e plats. Toppar årets lista gör Mexiko City, följt av Bordeaux och Malta.

Hela listan finns här.

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Behovet av kompetent personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. För att möta det utökas nu utbildningen Hotel & Restaurant Manager med en helt ny utbildning i Norrtälje och Skellefteå