Annons

Mathias Dahlgren släcker sina stjärnor för andra gången

zoom Mathias Dahlgren satsar på nytt restaurangkoncept.
Mathias Dahlgren satsar på nytt restaurangkoncept.
NYHETER. Lagom till jul stänger Mathias Dahlgren sin tvåstjärniga restaurang i Stockholm. Det blir troligen fråga om nyanställningar när den öppnar med nytt koncept nästa år.
Annons

Mathias Dahlgren släcker sina två stjärnor och satsar på nytt restaurangkoncept. Efter snart tio år slår han igen porten till Matsalen och Matbordet för att under stort hemlighetsmakeri skapa utrymme för ett helt nytt restaurangkoncept i Grand Hotel i Stockholm.

Den 22 december är sista chansen att beställa något från menyn i Matsalen eller Matbordet. Matbaren i angränsande lokaler kommer dock fortsätta att drivas som vanligt.

Dags att göra något nytt

Restaurang Mathias Dahlgrens cirka 45 anställda kommer inte att påverkas av stängningen. Om allt går planenligt – med invigning av det helt nya restaurangkonceptet under första kvartalet av 2017 – kommer det, enligt presskontakt Maya Johansson, troligev behövas en utökad personalstyrka och nyanställningar. 

– Efter många roliga, tuffa och framgångsrika år är det dags att göra något nytt. 2017 har Matsalen funnits i tio år och jag har en stark längtan att skapa en helt ny restaurang. Just nu upplever vi en intressant utveckling av svensk restaurangkultur och jag vill fortsätta vara en aktiv del av den. Men först ska vi under de kommande fyra månaderna se till att vi stänger Matsalen och Matbordet med flaggan i topp, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

Stänger för att nysatsa

Mathias Dahlgren är den andre stjärnkrögaren i Stockholms absoluta toppskikt som på kort tid väljer att stänga för att nysatsa. I somras gjorde Björn Franzen samma sak. Därmed blir Oaxen Krog Stockholms enda tvåstjärniga restaurang