Annons

”Matlagningsmästerskap är också en sport”

zoom För att klara det hårda tempot i köket förbereder sig Svenska Kocklandslaget med löpning, pt och gym.
För att klara det hårda tempot i köket förbereder sig Svenska Kocklandslaget med löpning, pt och gym.
NYHETER. Som en del av Svenska Kocklandslagets uppladdning inför VM kommer de att springa Göteborgsvarvet 2018. Och det är inte den enda träningssatsningen: ”Vi kör med en personlig tränare som fått smeknamnet Bödeln av lagmedlemmarna”, säger landslagschefen Fredrik Andersson. 
Annons

Under året kommer landslaget träffas för gemensamma träningar inför VM 2018 och OS 2020. Och man ser Göteborgsvarvet som en viktig del i förberedelserna.

– Vi kommer att springa Göteborgsvarvet allihop, vi laddade upp med Midnattsloppet i Stockholm och nu är vi redo. Medlemmarna kommer även att presentera tolv av sina favoriträtter inför löpartävlingen, och dela med sig av sin expertis om hållbar mat till löparna, säger Fredrik Andersson.

Tränar med ”PT-Bödeln”

Men löpning är inte den enda fysiska träning som laget ägnar sig åt.

– Vi kör med en personlig tränare som heter Andreas Stensåsen. Han har fått smeknamnet Bödeln av lagmedlemmarna, eftersom han kör så hårda pass. Det handlar om träning av ben, mage och bål. Utöver det har alla fått gymkort, så att de kan träna själva mellan passen.

Är matlagningsmästerskap en sport som vilken annan, enligt dig?

– Ja, det tycker jag. Vårt varmkök kör på i nio timmar i ett högt tempo, och man måste vara fysiskt förberedd för att kunna prestera på topp så länge. Det är därför vi gör den här satsningen på fysisk aktivitet, säger Fredrik Andersson.