Annons

Miljoner till Lofsdalen för att bli året runt-destination

zoom
NYHETER. Lofsdalen får 10,7 miljoner i stöd till ”Vision Lofsdalen” – ett treårigt projekt som ska utveckla destinationen och stärka turismen genom nya leder. ”Investeringarna ger Lofsdalen bättre förutsättning att bli en året-runt-destination”, säger Lotta Anestedt, vd Destination Lofsdalen.
Annons

Redan för ett år sedan skrev Besöksliv om planerna med Vision Lofsdalen. Nu står det klart att projektet beviljas 10.7 miljoner kronor i stöd från Tillväxtverket (Europeiska Regionala Utvecklingsfonden), Region Jämtland Härjedalen och Härjedalens kommun.

I projektet ingår bland annat ett helt nytt område med hållbara leder för cykling, vandring och skidåkning. Syftet med projektet är främst att locka fler besökare under sommartid och därigenom bidra till att skapa en året runt-destination.

– Investeringarna ger Lofsdalen bättre förutsättning att bli en året-om-destination. Vi ser högre efterfrågan på aktiva semestrar i Sverige och det här projektet hjälper oss att kunna erbjuda en helhetsprodukt även på sommaren. Vi ser det här som en ny reseanledning att besöka Lofsdalen, säger Lotta Anestedt, vd Destination Lofsdalen i en kommentar.

Målet är att lederna ska vara klara sommaren 2020.

–Byggnationerna av leder ska påbörjas i maj 2020 med målet att några leder ska vara klara under sommaren, men det här är ett stort område som ska byggas med flera kilometer av cykelleder för stigcykling så vi kommer kunna presentera nya leder för besökare varje sommar, säger Helena Fjellgren, projektledare Vision Lofsdalen till Besöksliv.

–När allt är klart kommer det finnas flera kilometer av vackra cykelstigar i fjällterräng för både barn och duktiga cyklister.

Hur många fler sommarbesökare förväntar ni er?

–Vår förhoppning är att resultatet av projektet kommer att öka antalet gästnätter sommartid (juni, juli, augusti) till 20 000 gästnätter, dvs en fördubbling mot hur det ser ut idag, säger säger Helena Fjellgren.