Annons

Mobilvänlig cykelkarta lanseras i Örebro

zoom Simon Tullstedt, Bergslagen Cycling, tror att den digitala cykelkartan kommer locka fler besökare till Örebro i sommar.  FOTO: Jessica Jeppsson/Colorbox
Simon Tullstedt, Bergslagen Cycling, tror att den digitala cykelkartan kommer locka fler besökare till Örebro i sommar. FOTO: Jessica Jeppsson/Colorbox
NYHETER. Med ambitionen att utveckla landets bästa cykelkarta har Bergslagen Cycling lanserat en mobilvänlig webbkarta med digitaliserade ledbeskrivningar över de drygt 130 lederna i Örebro län. 
Annons

– Att satsa på cykling gynnar besöksnäringen. Vårt fokus ligger på cykling i naturen och Örebro län har massa natursköna leder att upptäcka, säger Simon Tullstedt, på Bergslagen Cycling som är ett projekt som växt fram i samarbete mellan föreningar, kommuner och Region Örebro län under tio års tid.   

Fjolårets ökade intresse för cykling har lett till att man i vår och inför sommaren storsatsar på den digital utvecklingen med optimerade sökfunktioner och förbättrad ledkvalitet. Vid sidan av att hitta specialanpassande turer, kommer besökare även kunna rapportera problem längs lederna – till exempel fallna träd eller saknad skyltning. Simon Tullstedt är övertygad om att den digitala uppdateringen kommer locka fler turister till Örebro län.

– Området passar för olika typer av cykling, men de flesta besökare hittar hit för våra fina mountainbikeleder. Vi riktar oss till en bred målgrupp, men framförallt de som ser cykling som en aktivitet snarare än som ett transportmedel för att förflytta sig från en punkt till en annan. Men såklart finns även leder för den som gillar cykling med en fikakorg i ett avslappnat tempo. 

 Inför säsongen har man även börjat lyfta fram samlingar av leder avsedda för olika grupper och intressen – här kan man exempelvis botanisera bland “familjeleder”, “weekendleder” eller ”flowiga stigar”. 

– Tanken är att webbkartan ska ge ett mervärde till de som redan cyklar på lederna men också att den ska locka nya cyklister att hitta favoriter som passar just dem bland vårt stora utbud av leder, som växer för varje år säger Simon Tullstedt.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...