Annons

Näringsministern bjuder in till dialog

zoom Mikael Damberg bjuder in besöksnäringen till dialog med regeringen.
Mikael Damberg bjuder in besöksnäringen till dialog med regeringen.
NYHETER. Näringsminister Mikael Damberg ska inrätta ett dialogforum med besöksnäringen för att få igång ett strukturerat arbete.
Annons

Mikael Damberg bjuder in besöksnäringen till dialog med regeringen. Det sa han vid Besöksnäringskongressen i Göteborg idag. 

– Jag ska bjuda in till årligen återkommande dialogforum, där vi kan träffas kanske två gånger per år för att jämföra visioner och utmaningar och arbeta strategiskt. 

Näringsministern tror på den modellen och påpekar att det ligger i hans uppdrag att skapa jobb och tillväxt. Han definierar besöksnäringen som en svensk basnäring och det får konsekvenser.

Vana att arbeta strategiskt

– Det innebär att näringen är viktig för samhället. Vi är vana att arbeta strategiskt med bland annat skogs- och bilindustrin. Med ett dialogforum vill vi åstadkomma det även med besöksnäringen. 

Visitas vd Eva Östling välkomnar ett sådant forum.

– Det känns roligt att Mikael Damberg lyssnade när vi la förslaget om ett forum när han var ny på sin post.

Eva Östling vill bland annat ta upp behovet av långsiktiga villkor för att näringen ska kunna bidra maximalt som jobbmotor. 

– Vi behöver lyfta frågorna om företagens förutsättningar, behovet av digital infrastruktur och gemensamma lösningar för kompetensförsörjningen.