Annons

Näsby Slott en bra bit på väg med sitt punkkoncept

BILDER. Den stora renoveringen på Näsby Slott med målet att bli ett festslott och en samlingsplats dygnet runt i en designstil där art nouveau möter rock och punk, har nått fas ett av tre. Bland annat står matsal, vinterträdgård och konferensrum klara.
Annons

Arbetet med Näsby Slotts renovering och ombyggnad tog sin början redan hösten 2015 och man har nu, enligt Torbjörn Blomqvist, ägare till Stockholm Meeting Selection som driver hotellet, kommit en bra bit på vägen och kan visa upp flera nya rum och utrymmen. I fredags bjöds media in för att få en titt.

– Etapp ett är klar, vilket betyder att vi har kommit en bra bit på väg. Etapp två är i full gång och den sista etappen inleds i vinter, säger Torbjörn Blomqvist.

– Det betyder att alla mötesrum samt en tredjedel av slottet är klart, vinterträdgården är renoverad och konferensrum och mötesrum är klara, tillägger han.

Men det är redan i det första steget av omgörningen som man vill visa upp och ge en uppfattning om vad man vill med hela slottet och dess nya inriktning. Man går från att ha varit betydligt mer konferensinriktat till att vända sig mer mot privatpersoner, och erbjuda något för alla i stort sett dygnets alla timmar.

 Vilka nya typer av gäster vill ni attrahera?

– Vi vill att slottet ska vara en samlingsplats för Täby-, Näsbypark-, och Djursholmsbor. När vi öppnade för afternoon tea kom det 700 personer så vi vet att det finns ett behov. Och vi vill få bort konferenskänslan och vara ett levande slott dygnet runt, med en mer en öppen restaurang, säger Torbjörn Blomqvist.