Annons

Nobis nya vd: ”Vi ska bli ett av världens bästa designhotell”

zoom Foto: Nils Odier
Foto: Nils Odier
NYHETER. Aktiviteten är hög hos hotellkedjan Nobis. Flera planerade utlandsetableringar följs av tillsättningen av en ny vd med stora planer på kedjans lyxhotell Nobis i Stockholm.
Annons

I september slog hotellgruppen Nobis upp portarna till sitt första hotell utanför Sverige, i Köpenhamn. Nyligen rapporterade Besöksliv om ytterligare planerade utlandsetableringar, i Spanien och Italien.

På hemmaplan får kedjans kronjuvel, hotel Nobis i Stockholm en ny vd med stora planer. Bland annat ska han öppna en ny restaurang med ett helt nytt matkoncept.

Grattis till nya jobbet som vd för Nobis Hotel.

– Tack. Det känns fantastiskt, jag känner mig väldigt motiverad.

Du kommer närmast från Miss Clara, där du blev vd, bara 27 år gammal. Vad fick dig att byta arbetsplats?

– Jag blev tillfrågad, och eftersom jag gillar utmaningar och varit med och startat Miss Clara, som finns i samma koncern, kände jag att den här utmaningen lockade.

Du har tidigare pluggat juridik också.

– Jag jobbade i baren på Café Opera, älskade det, men det var mycket nattjobb. Så, jag hade en plan att bli jurist, men insåg efter en tids studier att jag inte ville jobba med det resten av livet. Jag var även inne lite på kriminologi, men hotellvärlden lockade.

Du har även jobbat som bartender på Café Opera. Vad lockade med bartenderyrket?

– Efter studenten reste jag en del. När jag kom hem hörde jag av en kompis att de behövde nissar på Café Opera. Jag fick hoppa in en kväll, slet hårt, älskade det och tjatade in mig. Jag blev väldigt duktig på att vara nisse, blev barnisse, och fick sedan jobba som bartender.

Du har jobbat som diskplockare, ett tungt jobb och som bartender. Har du hjälp av de erfarenheterna idag?

– Aboslut. De här medarbetarna blir ofta inte sedda. Här har jag fått erfarenheter som har hjälpt mig i mitt ledarskap. Jag har blivit resonligare i planeringsfaser och när jag jobbar med bemanning.

Du verkar brinna för hotellbranschen. Vad är det som gör din bransch så häftig?

– Jag älskar den, serviceyrket är väldigt innovativt. Det är som att driva ett litet samhälle, och här i Nobisgruppen har vi en historia att förvalta. Jag gillar mångfalden: Designdelen, mat- och dryckesbiten. Du kan ge folk oförglömliga minnen och upplevelser. Dessutom älskar jag ledarskap.

Vilka planer har du för Nobis Hotel?

– Storartade. Vi kommer att öppna en ny restaurang med helt ny matinriktning. Vi gör en hel del uppfräschningar och vår ambition är att göra det här till en av världens bästa designhotell.

Vad är utmärkande för en bra hotellupplevelse?

– Ofta kan man inte ta på vad det är, handlar om en helhetsupplevelse. Stimulin man inte riktigt kan sätta ord på. Det personliga bemötandet, doften, servicen, detaljerna.

Du är relativt ung, och redan vd för ett av Stockholms lyxigaste hotell. Finns det några drömmar kvar att förverkliga?

– Massor. Just nu lever jag i en dröm. En vacker dag kanske jag vill öppna ett eget hotell.