Annons

Nordic Choice gasar på i krisen

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Petter Stordalen öppnar fyra nya hotell i Sverige 2021. ”Har man börjat ett projekt kan det inte upphöra för en kris”, säger han.
Annons

Öppna fyra nya hotell i Sverige under 2021, och bygga klart totalt elva. Det är vad som står på Nordic Choice att göra-lista inför kommande år. Ett vaccin kan innebära att 2021 får en ”näst intill normal” hotellsommar, säger Petter Stordalen till TT.

I Sverige är det bland anat Friends Arena, Mölndal och Helsingborg som får nya hotell.

– Vi fortsätter att investera och så sent som i dag var jag med och pratade med folk som nyanställts till ett av de här hotellen. Har man börjat ett projekt kan det inte upphöra för en kris. Det är hotell som ska stå där 50-100 år och vi har alltid varit långsiktigt och hållit det vi lovat, han.

För hotellkedjan Nordic Choice kommer pandemin att innebära ett försäljningstapp på cirka 6,5 miljarder kronor för 2020. Petter Stordalen ser inte heller att det blir bättre under första kvartalet 2021.

–Vi räknar med ett omsättningsfall på omkring 70 procent för januari-februari jämfört med 2019 som var ett normalt år och cirka 60 procent i mars, säger Petter Stordalen till TT.

Hur nästa år kommer att se ut avgörs av vaccinet och vilka restriktioner som kommer att gälla.

–Det handlar om hur lång tid det tar innan vaccin är på plats och vilka restriktioner som kommer att gälla från myndigheter. Men hotell- och resebranschen kommer att komma tillbaka och det vi gör nu är att förbereda oss.