Annons

De kan prisas för HR-insatser

zoom Dider och Stordalen nomineras för sina bidrag<br />
 till att lösa kompetensbristen inom hotellnäringen. Foto: Pressbilder
Dider och Stordalen nomineras för sina bidrag
till att lösa kompetensbristen inom hotellnäringen.
Foto: Pressbilder
NYHETER. För att uppmärksamma och hylla eldsjälar inom HR arrangeras i år HR-galan för första gången. Bland finalisterna utmärker sig hotellnäringen med två profiler: Henrik Dider från Scandic Sverige och Petter Stordalen från Nordic Choice.
Annons

För att lyfta fram och hylla personer som gjort något extra inom HR, arrangeras för första gången HR Galan. Den 9 oktober på Cirkus i Stockholm ska vinnare i tre kategorier utses, varav besöksnäringen finns representerad i två: Petter är nominerad i kategorin ”Sveriges HR-profil” och Scandic Sveriges Henrik Dider till ”Sveriges HR-chef 2018.

–Det är superkul att besöksnäringen dominerar startfältet, oavsett vilka som är nominerade från näringen så är det en riktigt bra signal, säger Scandic Sveriges HR-chef Henrik Dider.

Manne Didehvar, Generalsekreterare Sveriges HR Förening, är förväntansfull inför galan, och tycker att det är på tiden att drivna personer inom HR får extra uppmärksamhet.

– Det är dags för HR att ta klivet in i de beslutande rummen. Att anordna en gala är ett bra sätt för oss att låta företagsledare ta del av det fantastiska arbete som pågår ute i landet, och samtidigt bli inspirerad att själv arbeta ännu närmare sin egen HR-funktion för att nå bättre resultat.

 Varför gör ni det här först nu?

– Vår förening är snart 100 år. När jag fick uppdraget som Generalsekreterare för Sveriges HR Förening såg jag ett behov av att tydligare profilera HR som varje verksamhets tillväxtmotor. Att HR- arbete faktiskt ger mätbara resultat för företag. HR Galan är ett ypperligt tillfälle att lyfta fram och stärka HR-professionen.

 Det finns nio nominerade till Årets HR-Hjälte, hur har urvalsprocessen gått till?

– Allmänheten har mellan den 1-22 juni 2018 fått skicka in namn på sina HR Hjältar utifrån ett antal kriterier som vår jury tagit fram. Efter detta har vi med hjälp av två rekryteringsbyråer granskat underlagen för bidragen. Underlagen har sedan lästs igenom av vår jury med representanter från såväl kommunikation som ekonomi, som därefter har röstat fram tre nominerade i varje kategori.

 Både Scandic och Nordic Choice nominerade till HR-pris, vad kan man säga om att två personer inom hotellnäringen är nominerade?

– Både Petter Stordalen och Henrik Dider har framgångsrikt hittat nya lösningar för att lösa kompetensbristen och stärka arbetsgivarvarumärket. Det är roligt att se att båda dessa personer tillhör samma bransch.     

 Ligger hotellnäringen generellt ligger långt fram när det kommer till HR?

– Som i alla branscher så finns det företag och verksamheter som ligger i framkant. Det är dessa personer och verksamheter vi vill lyfta extra genom vår gala.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren