Annons

Nu öppnar Melkers F12-klubb med nya krögare

zoom I år kommer F12-terrassen att ledas av Kristian Acar, Freddie Jidlow och Max Lindevall.
I år kommer F12-terrassen att ledas av Kristian Acar, Freddie Jidlow och Max Lindevall.
NYHETER. Stockholms ikoniska klubb på F12-terrassen återfår sitt gamla namn och öppnar upp inför sommaren på torsdag. Detta efter att Melker Andersson och Danyel Couet tagit in nya krögare att driva verksamheten.
Annons

I år kommer F12-terrassen att drivas av Kristian Acar, Freddie Jidlow och Max Lindevall. Alla tre har en gedigen bakgrund inom klubbvärlden och har bland annat jobbat på ställen i huvudstaden så som Laika – Hornhuset, Berns 2-35:1 och Mr French i Stockholm. Förberedelserna är i full gång inför torsdagen och Freddie Jidlow.

– Vi är tre personer med olika erfarenheter och inför öppningen har vi inte tagit någonting för givet. Terrassen kommer att ha öppet 120 dagar så det är mycket logistik, men vår trio känns som en bra blandning då vi har kompetens inom alla områdena, säger han. 

Tar in klubbkompetens

Den kända krögarduon Melker Andersson och Danyel Couet har drivit F12 sedan starten 1994. I fastigheten har de tidigare även drivit en finkrog som varit prisad i Guide Michelin. Numer finns här den sydamerikanska restaurangen Publico.

Enligt Danyel känns det bra att överlåta ansvaret på några som verkligen kan klubbvärlden.

– Vi har drivit terrassen i arton år och de här killarna har gjort ett sjukt bra jobb tidigare. Vi har pratat fram och tillbaka om hur vi ska hitta den bästa lösningen. De här killarna kompletterar varandra med sina olika specialkunskaper, och för att vara helt ärlig, jag är en restaurangmänniska och inte så bra på nattklubb, så därför behöver vi hjälp med just det, säger Danyel Couet.

Hela 14 klubbar i veckan

Varje vecka kommer det attarrangeras 14 olika klubbar, vissa återkommande, andra i gästspelsform. Publico och F12-terrassen kommer enligt Freddie jidlow att skapa en fin synergieffekt.

– Vi kommer att samarbeta mycket. För oss som externa konsulter är det fantastiskt att driva en klubbverksamhet med så bra kockar. Vi kommer att försöka hitta synergier hur vi kan samarbeta och vi kommer också att verka inomhus och på så sätt skapa en naturlig övergång mellan matsal och klubb, säger han.

Vad kommer att hända på torsdag när ni inviger Terassen för sommaren?

– Vi kommer att samla alla våra klubbarrangörer och det kommer att vara ett förmingel mellan 17-21 och sen öppnar vi upp för allmänheten. Alla klubbar vi kommer att ha under säsongen kommer att presenteras och sen kommer ni ju få se vad vi gjort med inredningen.

Hur många gäster hoppas ni att ni kommer att ha under säsongen?

– Vi siktar på 110 000 gäster för hela perioden, och perioden sträcker sig från 19 maj-10 september.

Slutligen, hur mycket öl planerar ni att sälja?

– Mer än någonsin! Jag vet inte hur mycket man brukar sälja men vi ska sälja mer öl än vad som någonsin har sålts.