Annons

Privat båtlinje mellan Norrköping och Kolmården

zoom Kolmården och Restaurang Sjöstugan kan få fler och nya<br />
 besökare via den planerade båtlinjen. Foto: Kolmården, Sjöstugan
Kolmården och Restaurang Sjöstugan kan få fler och nya
besökare via den planerade båtlinjen.
Foto: Kolmården, Sjöstugan
NYHETER. I sommar kan det finnas en ny båtlinje som ska köra besökare från Norrköping till Esterön, Sandviken och Kolmårdens djurpark.
Annons

– Jag tycker att det låter jättespännande, säger Kolmårdens vd Christine Karmfalk till Folkbladet Östergötland.

Det är entreprenören Björn Hammarskjöld och hans företag Savea Netpro Sollutions, som göt biljettsystem, som ligger bakom initiativet till den nya båtlinjen.

– Jag är själv väldigt båtintresserad och har kört båt i hela mitt liv. Jag har hört folk klaga i många år på att det inte finns någon båttrafik till Esterön och tänkte att jag till att börja med ska ta tag i detta som ett sommarprojekt, säger Björn Hammarskjöld till Besöksliv.

Esterön har tidigare varit en semesterö för Norrköpingsbor, och förutom att göra det möjligt för folk att ta sig dit via kommersiell båttrafik ser Björn Hammarskjöld möjligheten att även nå campingen First Camp och Restaurang Sjöstugan i Sandviken, samt Kolmårdens djurpark.

– Det här är ett flerdimensionerat projekt som gagnar flera destinationer. Det blir ett nytt sätt att få sina gäster till och från stan, och samtidigt ge dem en utökad upplevelse. Det kan också ge dem fler gäster då det blir ett alternativ till de långa bilköerna för gäster att komma med båt.

Björn Hammarskjöld har i skrivandets stund bokat in ett möte med Kolmårdens vd, och för samtal med de andra aktörerna.

Hur ska du finansiera projektet?

– Den största delen finansierar jag själv, men ska även försöka få hjälp av nämnda parter.

Johan Doverhjälm, delägare i säsongsrestaurangen Sjöstugan i Sandviken, tycker att kommersiell båttrafik mellan de olika destinationerna är en mycket bra idé.

– Det är strålande så klart, det var länge sedan det fanns en båtlinje, och för oss betyder det att vi kan nå ut till nya målgrupper med vår restaurang, och fler gäster från Norrköping och gäster som ska vidare till djurparken, säger Johan Doverhjälm.

Projektet beräknas vara igång i början av juni, och ambitionen är att ha en tidtabell som bygger på minst fyra turer per dag.