Annons

Ny julmarknad ska lyfta Falkenberg som destination

zoom Nya julmarknaden på Vallarna ska lyfta Falkenberg som destination. FOTO: Colourbox
Nya julmarknaden på Vallarna ska lyfta Falkenberg som destination. FOTO: Colourbox
NYHETER. Vallarna i Falkenberg är en plats förknippad med sommaren. Nu förläggs även en klassisk julmarknad här. Syftet är att stimulera en hållbar utveckling av besöksnäringen i Halland med fokus på nya reseanledningar och säsongsförlängning.
Annons

Julmarknaden Jul på Vallarna äger rum den 20-21 november, i samverkan mellan Destination Falkenberg och FC Vin & Event. Marknaden ska hjälpa till att lyfta det lokala hantverket och närproducerade råvaror och blir möjlig med ekonomiska medel från Region Hallands satsning på ”Hållbar destinationsutveckling”.

Att julmarknaden förläggs på just Vallarna ses som naturligt eftersom platsen de senaste åren fått ett rejält lyft med en ny lekplats och därtill utvecklats till en oas med somriga aktiviteter.

– Genom att förlägga julmarknaden till Vallarna använder vi redan gjorda kommunala investeringar och skapar förutsättningar för året-runt användning av platsen, säger Johan Bengtsson projektledare på Destination Falkenberg.

Förutom att besökare under marknadsdagarna kommer att kunna njuta halländska hantverk och lokal mat kommer Vallarnas Friluftsteater bjuda på julens alla sånger i ett gediget program, lovar arrangörerna.

– En perfekt julmarknad gör sig dock inte själv och nu krävs det en bra samverkan med lokala föreningar, företag och alla som bidrar till upplevelsen på plats. Vi har, precis som tomtefar, bråda dagar framför oss, avslutar Johan Bengtsson.