Annons

Ny kunskap genom inspirerande möten

zoom Christian Weste är en av mentorerna
Christian Weste är en av mentorerna
NYHETER. Sedan 2001 har närmare 400 adepter tagit del av Visitas mentorsnätverk. I januari inleds nästa omgång av programmet. En av mentorerna som ser fram emot att möta en ny adept är Christian Weste, general manager på Radisson Blu Hotel i Lund.
Annons

Visitas Mentorsnätverk, som tidigare gick under namnet Kulnet, är ett nätverksprogram riktat till ledare inom besöksnäringen. Varje adept matchas mot en mentor som de under ett år träffar både enskilt och i grupp med övriga adepter och mentorer.

Christian Weste har själv varit adept och i dag är han en av 20 mentorer som är knutna  till programmet.

– Det finns alltid en gräns för vad du kan diskutera med kollegor och i andra nätverk. I det här forumet går du in i en relation med en person där det finns full sekretess. Det gör att du kan gå in djupare på de utmaningar vi står inför som ledare, säger han.

Kombineras lätt med yrkes- och privatliv

Christian Weste betonar också att det är adepten själv som skriver handlingsplanen utifrån sina behov. Det innebär också att programmet utan problem kan kombineras med yrkes- och privatliv.

– Under en kurs eller utbildning är det någon annan som säger vad du ska göra, här är det du som själv sätter agendan. Det är väldigt fritt och den friheten är uppskattad. Det kände jag själv när jag var adept och det vill jag ta med mig in i mentorsrollen, förklarar han, och berättar om en tidigare adept han haft.

– Vi har ett gemensamt matintresse så i stort varenda träff vi hade involverade ett restaurangbesök, vilket gav en massa inspiration och innebar att det blev väldigt avslappnade möten. Under en kurs krävs din fysiska närvaro på bestämda tider medan vi tar det efter behov. Återigen: det är adepten som styr, förtydligar han.

”Det pågår ett skifte”

Temat för 2023 års program är hållbart ledarskap. Oscar von Reis, utbildningsutvecklare på Visita, förklarar att det handlar om att skapa arbetsplatser där personalen faktiskt vill stanna kvar. Han säger att det just nu pågår ett skifte.

– Förr kunde man ta in folk som körde stenhårt i ett eller två år innan de bytte bransch. Nu vill man att människor ska kunna hålla i längden. Även den som jobbar inom besöksnäringen måste kunna ha en rimlig arbetssituation och det är du som ledare som skapar ditt varumärke och sätter nivån på gruppen.

Svåra samtal och självledarskap

Möten med mentorn varvas med nätverksträffar och luncher med andra adepter där ämnen som svåra samtal och självledarskap avhandlas. Visita erbjuder även föreläsningar om ämnen som är relevanta för ledare 2023.

– Den här gången har det exempelvis efterfrågats mer kunskap om marketing branding, LAS och arbetsrätt. Programmet består av en kombinationen av hands on-kunskaper och personliga möten, säger Oscar von Reis.

Mer information och länk till intresseanmälan finns här.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...