Annons

Ny turné för kockarna bakom TakeOver

zoom På ny turné – och nytt jobb. TakeOvers medgrundare Lisa Lönner Pulkkinen lagar en helt ny höst. Foto: Mikael Björkqvist.
På ny turné – och nytt jobb. TakeOvers medgrundare Lisa Lönner Pulkkinen lagar en helt ny höst. Foto: Mikael Björkqvist.
NYHETER. Nu är det dags igen: kockarna från TakeOver ger sig ut på turné. Den här gången är det norra Sverige som för första gången får äran att gästas av det kvinnliga kocknätverket.
Annons

Historien om hur kocknätverket TakeOver bildades på 19 Glas i Gamla stan tack vare ett initiativ av journalisten Lisa Förare Winbladh är numera legendarisk. Då, 2015, var det svårt att föreställa sig att det skulle bli en sådan succé.

Nätverket TakeOver, som drivs av Lisa Lönner Pulkkinen och Linn Söderström och omfattar 150 av Sveriges bästa kvinnliga kockar, har precis som namnet antyder, intagit krog efter krog. De utsågs senast till Årets banbrytare av White Guide och de fick hederspris av DN:s Gulddraken.

 

Gästspel med matprat

Den 19-20 oktober tar TakeOver över Rex Brasserie i Umeå. Gästspelet som inleds med en rad seminarium om framtidens mat och ledarskap, kommer att avslutas med en femrätters meny där varje kock lagar en rätt vardera.

– Det känns extra roligt, eftersom vi aldrig varit i norra Sverige tidigare, säger Lisa Lönner Pulkkinen, som förutom sin plats i TakeOver också, fram tills nu, drivit egna krogen Husmor Lisa Fine Home Dining hemma i villan på Resarö.

Att Lisa Lönner Pulkkinen slår igen dörrarna till Husmor Lisa Fine Home Dining är inget dramatiskt beslut. Snarare en naturlig konsekvens med tanke på att verksamheten vuxit ur kostymen och att Lisa Lönner Pulkkinen nått det mål hon från början satte för krogen.

– Jag har haft fem fantastiska år med Husmor Lisa. Ett av mina mål var att komma med i White Guide och visa nivån på min egen matlagning. Det gjorde jag. Nu har verksamheten blivit så uppskattad som jag hoppades på, och därför kände jag att det var dags att gå vidare, förklarar hon.

 

Ska laga med företag

Hennes nya arbetsplats blir Aveqia, där hon kommer att jobba som kock och kursledare för diverse matlagningsaktiviteter.

– Att få jobba i lag med andra skarpa kockar är något jag har saknat, eftersom jag drev Husmor Lisa själv. På Aveqia får jag laga avancerad mat med företag, vilket passar mig med tanke på min bakgrund från näringslivet.