Annons

Ny undersökning: Svenskarna vill ha tillbaka lunchsubventionen

zoom Fler skulle äta på restaurang om lunchen var subventionerad, visar ny undersökning.  Foto: Colorbox
Fler skulle äta på restaurang om lunchen var subventionerad, visar ny undersökning. Foto: Colorbox
NYHETER. Novus har tagit tempen på svenskarnas lunchvanor både innan och under pandemin. Undersökningen, som är gjord på uppdrag av Edenred, visar att andelen förvärvsarbetande som regelbundet åt lunch på restaurang minskade med 53 procent under pandemin.
Annons

Samtidigt som färre ätit på restaurang sedan pandemins utbrott uppger 49 procent att de skulle äta lunch på restaurang eller köpa take-away oftare – om det fanns en skattefri förmån.

– Covid-19-pandemin har medfört en ekonomisk och social kris utan motstycke i restaurangbranschen. Nu är utmaningen att återuppliva restaurangbranschen på ett socialt inkluderande sätt, så att stödåtgärder gynnar både företagen och kunderna. Ett sätt att stödja brett över landet, men riktat mot seriösa lunchrestauranger, är att återinföra en måltidssubvention” säger Edenred Sveriges VD Stephane Dufour, i en kommentar.

En skattefri måltidssubvention, i form av Rikskuponger, fanns tidigare i Sverige men subventionen avskaffades i samband med skattereformen 1991.

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...