Annons

Ny version av Oxenstiernan – i tre delar

zoom Viktor Westerlind och Sebastian Schildt FOTO: Linda Prieditis
Viktor Westerlind och Sebastian Schildt FOTO: Linda Prieditis
NYHETER. Silversmeden och krögaren Sebastian Schildt och stjärnkocken Viktor Westerlind öppnar en ny version av Restaurang Oxenstiernan (ROX) på Östermalm i Stockholm. Nu väntar en restaurangupplevelse i tre delar.
Annons

Efter vårens uppehåll öppnar Oxenstiernan nu i nytt format. Tre olika koncept introduceras – från soliga sommarrätter i trädgården till en klassisk bistro och ett modernt fine dining-format.

– Det var helt rätt att pausa verksamheten, och nu känns det lika självklart att öppna igen! Och att göra det tillsammans med Viktor känns otroligt inspirerande. Vi delar värderingar, ambitioner och synen på gastronomi. Det här är en unik plats i Stockholm, med enorm potential att skapa något enastående, säger Sebastian Schildt i ett pressmeddelande.

Sydfranska smaker på Jardin

Först ut är sommarkrogen Jardin, en trädgårdsrestaurang med inspiration från Provence, som öppnar den 28 juni. Menyn inspireras av Provence, men byter geografiskt tema varje år. Här möts i sommar sydfranska smaker och svenska säsongsråvaror i en lätt, somrig och livfull matupplevelse. Restaurangen har 50 sittplatser och det ska alltid finnas barplatser för drop-in för de som vill äta något litet eller bara ta ett glas.

Under hösten är det dags för nästa premiär i form av en lyxig bistro, en elegant kvarterskrog i det lilla formatet där klassiker möter nordiska råvaror. Till vintern är det slutligen dags för den mest intima delen av Oxenstiernan: en matsal, där modern fine dining får ta ut svängarna.

Olika upplevelser under samma tak

Viktor Westerlind, med erfarenhet från Frantzén, F12, Operakällaren och Aira vann Årets Kock 2009, tog guld med Svenska Kocklandslaget vid Culinary Olympics 2012 och är sedan 2022 tävlingsledare för Årets Kock.

– Det känns fantastiskt att äntligen få sjösätta denna drömkrog tillsammans, på en mycket speciell plats. Vi vill erbjuda olika upplevelser under ett och samma tak – och nå fler gäster på fler sätt. Det här projektet är fullt av möjligheter, säger Viktor Westerlind.

LÄS ÄVEN vår intervju med Elias Karroum som serverar husmanskost i Östermalmshallen