Annons

Nya namn i toppen på Visit Sweden

zoom Ny på jobbet. Susanne Dahlberg är ny vd för Visit Swede.
Ny på jobbet. Susanne Dahlberg är ny vd för Visit Swede.
NYHETER. Visit Sweden får ny vd. Det blir Susanne Dahlberg som intar posten i juni. Hon kommer senast från jobbet kommersiell chef på flygbolaget Bra.
Annons

På Visit Sweden är man nöjda med sin nya rekrytering. Susanne Dahlberg har närmast haft flera toppositioner på flygbolaget Bra. Dessförinnan har hon jobbat för Scandic Hotels och Sas.

– Susanne Dahlbergs bakgrund och erfarenheter från besöksnäringen kommer att vara värdefulla för att leda Visit Sweden vidare mot ett mer digitalt och globalt arbetssätt. Vi tror på hennes förmåga att driva förändring och hon är samtidigt en uppskattad ledare, säger Karin Johansson, styrelseordförande för Visit Sweden.

 

Flera nya namn i styrelsen

Det blir den 1 juni som den nya vd:n tillträder och ersätter Kristina Ösund som haft tjänsten på tillförordnad basis.

–Jag är stolt och glad att få ta mig an det här uppdraget och tar med mig mina erfarenheter av digital omvandling. För mig är Visit Swedens uppdrag att få fler turister till Sverige och stärka landets varumärke precis den utmaning man drömmer om att få, säger Susanne Dahlberg.

På Bra ansvarade hon för sammanslagning av företagets regionala bolag, digitala försäljningsplattform och kunderbjudandet. Tidigare var hon tillförordnad Sverigechef för Scandic och distriktschef för hotellkedjans Stockholmsenheter.

Men Dahlberg är inte det enda nya namnet i Visit Swedens topp. Ny ordförande blir Karin Johansson, vd för Svensk Handel. Hon efterträder Elisabeth Gauffin. Richard Törnblom, cmo på re:newcell, är också ny ledamot i styrelsen.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter