Annons

Nya Stockholms-hotellen lyfter Scandic

zoom
NYHETER. Den heta hotellmarknaden i Stockholm bidrar till goda tider för Scandic. Lanseringen av Haymarket by Scandic och Scandic Continental har gått bättre än väntat, enligt avgående koncernchefen Frank Fiskers.
Annons

År 2016 blev ett starkt år för Scandic med stigande intäkter och förbättrad vinst. Intäkten per tillgängligt rum (RevPAR) ökade med 6,3 procent på helårsbasis. Även det sista kvartalet blev starkt, men med en något lägre ökningstakt (RevPAR +5,2 procent).

–Tillväxten i RevPAR var driven av en ökad beläggningsgrad som också har påverkat rumspriserna positivt”, säger Frank Fiskers.

 

Går bra för nya hotellen

Den svenska marknaden, Scandics största, hade också en stark utveckling. Här ökade RevPAR med 7,5 procent under sista kvartalet.

Danmark gick ännu bättre och där noterades en tioprocentig ökning.

Scandic växer nu i snabb takt.

–Vi har dessutom arbetat aktivt med vår hotellportfölj, och har sett en god utveckling för våra fem nyöppnade hotell, inte minst i Stockholm där lanseringarna av Haymarket by Scandic och Scandic Continental har överträffat våra förväntningar, konstaterar Frank Fiskers.

Scandic har nu ytterligare 17 hotell motsvarande 5000 rum på gång, bland annat ett nytt storhotell i Göteborg. Och sedan årsskiftet har hotellkedjan tagit över driften av åtta hotell i Norden, bland annat Grand Hotel i Oslo.

Scandic är idag Nordens största hotelloperatör. De flesta hotell drivs via hyresavtal och bolaget äger idag bara någon enstaka hotellfastighet.

Den nye koncernchefen Even Frydenberg tar över efter Frank Fiskers den 31 juli.