Annons

Nyinvigt Loka Brunn: ”Kan ta emot dubbelt så många gäster”

NYHETER. Det bubblar i spavärlden. En av de största snackisarna just nu är Loka Brunns ombyggnation, - med mer skog och pool,- för att kunna ta emot ännu fler spasugna gäster.
Annons

Loka Brunns spa byggdes 2011, och sedan dess har man lyssnat på gästerna för att få en bild av vad som är bra och vad som kan förbättras. Trångt i duschar och omklädningsrum, samt för få platser för vila och avkoppling har varit några återkommande synpunkter.

En ombyggnad av spat inleddes tidigare i år.

– Vi har byggt om och vi har byggt inåt i fastigheten. Vi hade en gammal gympahall som vi har halverat för att bland annat kunna bygga två nya omklädningsrum.

”Skogspromenaden” och ”Gläntan” är avkopplande rum som har inretts med material, ljud och ljus från skogen för att gästerna ska kunna tanka skogsenergi. I ”Gläntan” kan man sitta i en gungstol och vila och titta ut på sjön Norra Loken.

Även spats gym har blivit större och poolområdet har utökats med fyra nya pooler, varav två som är bokningsbara.

Enligt Mia Spendrup har utbyggnaden varit nödvändig för att kunna möta efterfrågan från spagäster, inte minst från konferensgäster, som står för 50 procent av bokningarna.

 – Vi har varit tvungna att tacka nej till gäster, men vill förstås att alla ska kunna komma. Med utbyggnaden kommer vi att kunna fördubbla antalet spagäster.

Spabranschen har vuxit kraftigt i Sverige de senaste åren, och efterfrågan ökar, enligt Mia Spendrup. Tillväxten både inom renodlade span, men också andra konferensanläggningar innebär också ökad konkurrens.

Konkurrensen är hård, det finns jättemånga fina span, inte minst på Västkusten. En annan utmaning för vår bransch är vädret. Förra sommaren var det 30 grader varmt, då är det ingen som vill gå på spa.

Hur har årets sommar varit?

– Den har varit perfekt, trots att vi har haft bygge har vi haft en hög beläggning.

Nu går vi in i kura-och-mysa-perioden, hur ser bokningsläget inför hösten?

– Det ser bra ut, det kommer att bli en fantastisk höst.

Yasuragi är ett annat spa som nyligen byggt om: https://www.besoksliv.se/nyheter/veganskt-fokus-nar-yasuragi-oppnar-pa-nytt/