Annons

Nytt koncept på nöjesparken Western Farm i Boden

zoom Joel Stenvall, delägare Western Farm. Foto: Lena Leffler
Joel Stenvall, delägare Western Farm. Foto: Lena Leffler
NYHETER. Utökade städrutiner, fokus på fler utomhusaktiviteter – och en dinosauriefamilj. Det är några av Western Farm i Bodens satsningar inför sommaren då man tar ett ytterligare steg mot att bli en upplevelsepark.   
Annons

– Fjolåret var kaos, i mars brakade allt lös. Vi stängde i princip ner allt: el, värme och hela den nyanställda sommarpersonalen på 53 personer fick gå. Så när som på två personer som fick driva verksamheten som helt ställdes om, berättar Western Farms delägare Joel Stenvall och fortsätter:

– Ett viktigt ben att stå på blev den catering vi började med och som vi fortfarande driver. En bra dag, som i dag, kan vi sälja upp till 500 matlådor.

Sommaren 2020 höll man öppet på ett ”specialsätt”, mycket för att hålla anläggningen igång. Gästerna fick swisha valfritt inträde och alla shower ställdes in. Inför årets sommar tar man ännu ett kliv i utvecklingen mot att bli en upplevelsepark.

Nytt koncept

I Western Farms nya koncept har man bland annat köpt in en fem meter hög dinosaurie med två ungar för gästerna att utforska. Därtill har man byggt om picknick-scenen för att kunna ta emot fler besökare och förhoppningsvis även fler live-gäster.

Öppningsdag är i nuläget satt till 6 juli men aktivitetsschemat är ännu inte helt spikat.

– Vi väntar till den 1 juni då regeringen ska ge besked angående fortsatta restriktioner innan vi bokar på artister. Men känslan är mycket bra. Vi har anställt 44 personer. Förhoppningarna och förväntningarna bland folk är enorma. Så fort jag öppnar datorn har jag fått nya mail med frågor inför sommaren: ”När öppnar ni? Vad händer i sommar? När kan man besöka dinosaurierna?”, säger Joel Stenvall.