Annons

Nytt svenskt rekord: Han åkte skidor i 24h

zoom Erik Wickström slog nytt världsrekord i Årefjällsloppet.
Erik Wickström slog nytt världsrekord i Årefjällsloppet.
NYHETER. Känslorna var "all over the place" när svensken Erik Wickström slog nytt rekord i Årefjällsloppet. 
Annons

I torsdags gick det fjärde Årefjällsloppet av stapeln. Fem vasalopp i en följd och för Sverige tävlade Erik Wickström som lyckades slå ett nytt världsrekord. Resultatet? Hela 438,75 km under 24 timmar jämfört med den förra rekordtagaren, Finlands Teemu Virtanen på 433 km.

[LÄS MER: Just nu: ”Världsrekord i skidåkning under ett dygn”]

– Det var spännande att testa gränserna för hur mycket min kropp klarar av och det var en stor utmaning både fysiskt och mentalt, men jag kommer förmodligen aldrig att göra det igen. Under de sista tre timmarna var det extremt utmanande, säger Erik Wickström till årefjällsloppet.se.

Ser fram emot nästa år

Årefjällsloppets tf vd, David Nilsson är väldigt nöjd med årets upplaga.

–  Loppet gick väldigt bra och alla åkare fick en fin upplevelse och vi ser fram emot nästa år, säger han.

I Eriks blogg kan man läsa om hur han kände när det gick upp för honom att han slagit nytt rekord.

– Sista varven när jag visste att jag skulle slå rekordet kunde jag inte hålla tårarna tillbaka längre utan grät när jag åkte, vilket jag även gör nu när jag skriver detta. Det beror inte på att jag åkte långt på skidor i ett dygn, utan för att mina nära och kära och jag gjorde det här ihop. Detta har varit ett stort projekt och många personer har ställt upp enormt för mig och vi grejade det. Jag är djupt tacksam för det, bloggar han. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...