Annons

Nytt trafikrekord på Skellefteå Airport: ”Otroliga siffror”

zoom
NYHETER. Trafiken på Skellefteå Airport mer än fördubblades under juli. Bakom lyftet ligger ett ökat privatresande – både inrikes och utrikes. ”Det är otroliga siffror som jag tror saknar motstycke inom svensk luftfart”, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.
Annons

Under juli reste närmare 42 000 passagerare via Skellefteå Airport. Det är en ökning med 125 procent jämfört med samma månad 2016. Det är andra månaden i rad som den norrländska flygplatsen noterar en ökning i samma storleksordning. I juni låg ökningen på 96 procent.

 

Fler inrikesresor

Den främsta förklaringen till ökningen är att fler reser inrikes, främst till Stockholm. Det är i sin tur en effekt av att flygbolaget Norwegian i våras startade en direktlinje mellan Skellefteå och Stockholm.

Den dåliga sommaren har lett till att även utlandsresorna har ökat, enligt Visit Skellefteå. Populära resmål är Mallorca och Kroatien och bokningssiffrorna tyder på att trenden håller i sig i augusti.

Hittills i år har trafiken på Skellefteå Airport ökat med 43 procent jämfört med samma period 2016.

– Bra flygkommunikationer är oerhört viktigt för vår regions tillväxt och utveckling.  2017 kommer att bli ett år av möjligheter för oss att resa ut i världen eller för omvärlden att komma till Skellefteå och svenska Lappland, säger Robert Lindberg.

 

Investerade tidigare

För att locka fler utländska turister till Norrland har en direktlinje mellan Amsterdam och Skellefteå varit öppen under juni.

Den ökade trafiken har lett till att Skellefteå Airport tidigarelägger investeringar. Tidigare i sommar togs större parkeringsytor i bruk.

­– Förlängningen av rullbanan kommer att ske nästa sommar men vi påbörjar redan nu planeringsarbetet för en utbyggd terminal som ska kunna hantera framtidens passagerarvolymer och trafik till flera olika destinationer, säger Robert Lindberg.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter