Annons

Orterna som toppar favoritlista för fjällsemester

zoom I Funäsdalen och Tänndalen finns 30 mil preparerade skidspår.
I Funäsdalen och Tänndalen finns 30 mil preparerade skidspår.
NYHETER. Tänndalen och Funäsdalen hamnar på delad första plats – när svenskarna själva får välja sina fjällsemestrar. Inte så konstigt, menar Anders Östring, vd på Funäsdalen Berg och hotell: ”Våra gäster är våra bästa ambassadörer”. 
Annons

När branschanalysföretaget Nordic Bench härom veckan publicerade en undersökning där 2 800 svenskar fått svara på var de helst tillbringar sin fjällsemester tog Tänndalen och Funäsdalen hem guldplatsen.

– Det känns jätteroligt att hamna högt upp på en lista där gästerna fått rösta, säger Anders Östring.

Mindre ort blir mer personlig

Han har själv reagerat över hur många av gästerna som återkommer år efter år, och menar att de är de bästa ambassadörer man kan ha.

– På en mindre ort som Funäsdalen blir det mer personligt. Gästerna återkommer, men det gör även personalen. Det tror jag spelar stor roll, eftersom den personal som återkommer år efter år tar ansvar på ett helt annat sätt än vad vanliga säsongsarbetare tenderar att göra.

Under de senaste åren har intresset för längdskidåkning fullkomligt exploderat, och även det tror han bidrar till Funäsdalens och Tänndalens stora popularitet. Här finns 30 mil preparerade skidspår som den som vill motionera horisontellt i stället för att susa i full fart vertikalt.

– Nu kommer vi att under tre år investera i att rusta upp hotell och lägenheter, men också själva skidområdet. Det gör att vi har goda chanser att behålla vår fina placering även kommande år, säger Anders Östring.

Väljer bort kvällsnöje

För att ytterligare vässa sig i konkurrensen om skidturisterna påbörjas också ett utbildningsprogram för mellanchefer på Funäsdalen Berg och hotell under vintern.

– Där kommer vi att lägga mycket kraft och tid. Vi vill höja ribban helt enkelt, och få gästen att känna sig som en unik individ som vi verkligen är intresserade av.

Det som hamnade på minussidan i undersökningen var bristen på kvällsnöjen, något som Anders Östring snarare ser som ett plus.

– Det är ett aktivt val. Vi vill vara bra på det vi gör, hit ska man komma för att umgås, vara ute i naturen, skida och träffa vänner och familj. I går kväll upplevde jag ett fantastiskt norrsken. Det hade jag aldrig fått se om jag hängt på krogen …

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...