Annons

Östersund hetast i vinter enligt brittisk tidning

zoom Efter att ha besökt Jämtland omnämner nu tidningen the Guardian Östersund som en vinterstad värd att åka till.
Efter att ha besökt Jämtland omnämner nu tidningen the Guardian Östersund som en vinterstad värd att åka till.
NYHETER. Direktförbindelsen mellan London och Jämtland kommer att öka antalet brittiska turister i vinter. Och det slutar inte där.  Nu ger den brittiska tidningen the Guardian regionen extra skjuts och listar Östersund som en av Europas 10 hetaste resmål i vinter.
Annons

Den brittiska dagstidningen the Guardian ger Jämtland oväntat fin publicitet. Östersund är enligt tidningen ett av Europas tio hetaste resmål i vinter.

Däri beskrivs Åre som en av de främsta anledningarna till att åka till Jämtland.  Skidorten är enligt skribenten Sveriges enda med ”utförsåkning i världsklass”.

Andra besöksmål som nämns är de historiska textilierna Överhogdalsbonaderna på Jamtli museum och Magnus Nilssons 2-stjärniga krog Fäviken Magasinet.

Charter från London

Vidare skrivs att Jämtland blir ett mer attraktivt resmål tack vare Easyjets nya direktflygförbindelse mellan London och Åre Östersund flygplats.

[LÄS MER: ” Ny flyglinje ger skjuts åt brittisk turism”]

Sedan flyglinjen etablerades har Destination Östersund, Jämntland Härjedalen Turism och Visit Sweden gjort en hel del pr-arbete. Det är tack vare det som the Guardian var på besök i staden.

– Det här är ett resultat av att de har varit här och besökt oss. Så det känns fantastiskt och jätteroligt, säger Destination Östersunds presskontakt Elisabeth Richardsson.

Vad kommer det här innebära för Östersunds och Jämtland?

– Vi hoppas ju naturligtvis att fler ska få upp ögonen för vad vi har att erbjuda. Både inhemska och utländska turister. Det är många som är inbitna skidgäster som passar i Åre och Vemdalen men det är också många som kanske inte är så vintervana och då är Östersund ett bra alternativ. De kan åka på norrskenssafari, åka skridskor på sjön och så finns det slalombackar mitt i staden också. Men för de inbitna slalomfantasterna finns fjällen bara en och en halv timme bort.