Annons

Paul Svensson kan ha världens bästa museirestaurang

zoom Paul Svensson tävlar mot världens bästa museirestauranger.
Paul Svensson tävlar mot världens bästa museirestauranger.
NYHETER.  Tre besöksmål tävlar i museivärldens Oscars. Fotografiska i Stockholm är en av dem och kan knipa kategorin som handlar om kök. Något som får ansvarige kocken Paul Svensson att jubla: "Det är jätteroligt att vara nominerad".
Annons

Tate Modern i London, Rijksmuseum i Amsterdam – och Fotografiska i Stockholm. De gör upp om vinsten i Leading Culture Destinations Awards 2016 och kan därmed bli världens bästa museirestaurang i kategorin Museum Restaurant of The Year. De i sin tur har valts ut av åttio kulturella ledare världen över och en jury kommer att utse vinnaren i september. 

– Det känns jätteroligt att vara nominerad, framförallt eftersom det lyfter utvecklingen av multikulturella upplevelser. Vi har ett tufft motstånd, de andra har fantastiska restauranger, säger Paul Svensson.

Håller jämn och hög klass

Han tror att Fotografiskas restaurang nominerats tack vare dess gröna fokus.

– Jag tror att vi sticker ut på det sätt våra gäster får en totalupplevelse av mat och dryck i kombination med utställningarna. Men främst handlar det om vår gröna matfilosofi, där vi trots vår storlek håller en både jämn och hög klass.

Att driva restaurang på ett museum ser han inte som en utmaning, snarare är det en fördel.

– Vi har kundunderlaget gratis. En vanlig restaurang har ett flöde: gäster som väljer att besöka dem. Vi har både planerade gäster och dem som bestämmer sig på plats, det är en enorm fördel.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...