Annons

Pelle Lydmar ger sig ut i skärgården

zoom Pelle Lydmat och Skärgårdsstiftelsens Jonas Davidson. Foto: Skärgårdsstiftelsen
Pelle Lydmat och Skärgårdsstiftelsens Jonas Davidson. Foto: Skärgårdsstiftelsen
NYHETER. Hotell- och restaurangprofilen Pelle Lydmar tar över skärgårdskrogen Fejan i Stockholms skärgård. ”Det ska bli underbart att få jobba med något som man känner sådan passion för”, säger han.
Annons

Skärgårdsstiftelsens restaurang på Fejan brann ned sommaren 2015. Nu är det klart att det blir Pelle Lydmar som tar över när restaurangen och pensionatet nyöppnar våren 2019.

– Fejan är en oputsad diamant, säger Pelle Lydmar. Det ska bli väldigt skojigt att få visa skärgården för både nationella och internationella gäster.

Pelle Lydmar är båt– och skärgårdsmänniska sedan barnsben och tillbringade barndomens somrar på Furusund i norra skärgården.

– Jag är mitt i målgruppen själv och anar vad man önskar om man hade bott där själv. Vi ska göra det väldigt enkelt – inget överstajlat eller jättedyrt designmonster utan ett härligt ställe där folk har råd att vara. Avslappnat, men med hög servicenivå. Och ärlig, schysst skärgårdsmat.

Pensionatet rustas upp

Lydmar blir även ny entreprenör av pensionatet på ön. Under sommaren ska det få ett ordentligt lyft.

– Vi gör om inuti så att det blir trevligare och modernare. Vandrarhemsrummen får en rejäl uppdatering.

Innebär det att det blir rejält dyrare också?

– Nej, inte nämnvärt. De var duktiga på att ta rejält betalt innan. Det är svårt att få ett ställe i skärgården att gå runt eftersom säsongen är så kort. Så det här är något jag gör mer med hjärtat än med hjärnan. Jag har ingen långsiktig affärsstrategi för det här, utan tycker bara att det ska bli väldigt kul att driva ett skärgårdsställe. Det är verkligen en liten dröm.

Han fortsätter:

– Det är inte som att man har köpt en vardagsbil, mer den där veteranbilen som man älskar. Eftersom jag har en stor organisation bakom mig, med många andra företag som går bra, har jag råd med det.  Dessutom har jag ett stort nätverk med många människor som säkert kan tänka sig att arbeta där ute. Annars är det väldigt svårt att driva den här typen av ställe.

Blir aktiv i driften

Pelle Lydmar kommer själv att vara på plats för att både utveckla besöksmålet och vara med i driften.

– De första åren kommer jag nog att vara där ganska mycket för att sätta formen på det. Det ska bli härligt att få njuta av en del av sommaren där ute.

Pelle Lydmar driver sedan tidigare bland annat Strandvägen 1, Lydmar Hotel och Eataly Stockholm. Den senare öppnade i mitten av februari.

– Vi är superhappy med Eataly så här långt. Vi har många återvändande gäster, vilket är väldigt kul och visar att det inte bara är nyhetens behag. De här dagarna konkurrerar vi med det fantastiska sommarvädret, men å andra sidan slår vi försäljningsrekord på Strandvägen 1 just nu.

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...