Annons

Tar saken i egna händer – blir Årets HR-profil

zoom Petter Stordalen har flera gånger tidigare prisats för Nordic Choices HR-arbete. Foto: Nordic Choice
Petter Stordalen har flera gånger tidigare prisats för Nordic Choices HR-arbete. Foto: Nordic Choice
NYHETER. När Sveriges HR-förening utsåg årets bästa inom HR fick hotellbranschen och Nordic Choices Petter Stordalen en plats på pallen, som Årets HR-profil.
Annons

Han tar saken i egna händer och är en ögonöppnare för andra Därför utses Petter Stordalen till Årets HR-profil.

Det är för att lyfta fram och hylla personer som gjort något extra inom HR, som Sveriges HR-förening för första gången på tisdagen arrangerade HR Galan.

– Det är dags för HR att ta klivet in i de beslutande rummen. Att anordna en gala är ett bra sätt för oss att låta företagsledare ta del av det fantastiska arbete som pågår ute i landet, sa Manne Didehvar, Generalsekreterare Sveriges HR Förening till Besöksliv.

Med över 70 nomineringar i potten utsåg juryn i går vinnare i de tre kategorierna: Sveriges HR-Chef, Sveriges HR-medarbetare och Sveriges HR-profil.

Hotellbranschen var nominerade i två av kategorierna där Scandic Hotels Henrik Dider fanns med bland de nominerade HR-cheferna. Scandic fick ingen plats på pallen denna gång, det fick alltså Nordic Choices Petter Stordalen.

”Genom att våga ta saken i egna händer och inte invänta samhällets agerande bidrar Petter Stordalen både till en hållbar samhällsutveckling och bättre tillgång till arbetskraft. Petters arbete har varit en ögonöppnare för många och har skapat förutsättningar för strukturella förändringar”, lyder nomineringstexten.