Annons

Pingisspel ska ge udd åt hotellets konferenser

zoom Konferera över social sport. Ett bra sätt att mötas, tycker Ess Group.
Konferera över social sport. Ett bra sätt att mötas, tycker Ess Group.
Pingis + konferens = sant? Ja, åtminstone på The Steam Hotel i Västerås, som numera erbjuder pingiskonferenser. Och dessutom kommer konferenserna hädanefter att auktioneras ut. 
Annons

Att ”bara” boka en trevlig konferenslokal och ta med sig medarbetarna på en heldags idékläckande är snart ett minne blott.

Numera är konferens lika med upplevelser och nya erfarenheter.

Senast ut i raden av konferensarrangörer med annorlunda aktiviteter på programmet är The Ess Group och deras The Steam Hotel, som numera erbjuder sina konferensgäster, oavsett om de är i vältränade eller inte, att ta sitt företagande till nya höjder över en omgång rundpingis.

Social sport

Fredrik Toreskog, marknadsdirektör på The Ess Group tycker att idén är lika genialisk som självklar.

– Pingis är ju en extremt social sport, särskilt rundpingis och eftersom vi tror på rörelse generellt kring möten och konferenser så är det inte så konstigt.

Och det är inte bara i gemensamhetslokalerna som gästerna kommer att kunna spela pingis när andan faller på. Också i sviterna kommer matsalsborden att bytas ut mot pingisbord, vilket gör att hela stället andas pingis.

– Vi tror att möten behöver dramaturgi och överraskningar. Målet är ju möten där man lyckas behålla energi dagen igenom – och pingis kan alla spela. Det går att genomföra i lag, rundpingis och i turnering, säger Fredrik Toreskog.

För att öka spänningen ytterligare kan man välja att buda på sin konferens på Tradera, något som gör att man rent teoretiskt kan ro hem en konferens för endast en krona per person. Då ingår övernattning, konferenslokal, helpension och spa.

Vill testa nytt

Enligt Fredrik Toreskog handlar satsningen på auktion inte på något sätt om att företaget har ont om konferensbokningar, tvärtom.

– Konferensbokningarna överlag ser väldigt bra ut. Orsaken till att vi vill jobba med auktioner är j att vi gillar att testa nytt. Och med tanke på intresset det här har väckt tror vi att vi står inför en spännande fortsättning på den här satsningen.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter