Annons

Poké Burger-gänget öppnar nytt koncept i Sturegallerian

zoom Lunch och middag till ett lägre pris. Señor Bob serverar färska bowls, autentiska burritos och mexikanska smårätter.
Lunch och middag till ett lägre pris. Señor Bob serverar färska bowls, autentiska burritos och mexikanska smårätter.
NYHETER. I månadsskiftet slog gänget bakom Poké Burger upp portarna till sitt nya koncept ”high end fast food” i Sturegallerian. Señor Bob heter restaurangen som ska bli en skön kontrast och efterfrågat alternativ till områdets finrestauranger.
Annons

Lunch, middag och dryck – till ett lite bättre pris än majoriteten av restaurangerna runt Stureplan i Stockholm. Med det konceptet vill Señor Bob fylla ett tomrum som de tror att många i innerstan längtar efter. Ägarna, de har som grundare till Poké Burger redan en fot i branschen.

– Vi erbjuder ”high end fast food” men till skillnad från vad man kanske tror har det inget med halvfabrikat att göra. Vi lagar bra mat från grunden i form av färska bowls, autentiska burritos och smårätter, men för en billig peng, säger Jerry Forsberg, partner Señor Bob.

– Med etableringen fyller vi en lucka i Sturegallerian. Det finns redan gott om bistron där maten kostar 295 spänn men att bli mätt för 75 spänn – det har hittills varit svårt. Samtidigt vill många ha ett snabbt, enkelt alternativ och alla som hänger i Sturegallerian är inte miljonärer. I alla fall är inte jag det!

Hur lyckas ni kombinera bra kvalitet och schysst pris?

– Vi har utformat ett koncept där all mat tillagas i vårt centralkök. Det innebär att vi inte behöver göra några dyra investeringar i exempelvis fettavskiljare och ventilationssystem på restaurangerna. Vi håller kostnaderna nere och det resulterar i en billigare produkt.

– En annan stor fördel med upplägget är att chefskocken alltid är på plats i köket, ser till att recepten följs och att tillagningen håller hög nivå. Finns inte det ansvaret på plats är det lätt hänt att produkten varierar beroende på vem som jobbar. Nu gör vi allt från långkok på högrev till att fermentera chili, mat som sen vakumförpackas och körs ut till våra restauranger. Señor Bobs kökschef har bott 11 år i Mexico och lagar sjukt genuina saker.

Senast Q1 2022 ska Señor Bob finnas på fyra platser i Stockholm. Varför satsar ni på det här konceptet?

– När pandemin kom exploderade vår take away, den ökade med 3 000 procent från att ha varit en liten del av verksamheten till att bli ett helt nytt ben i koncernen. Det gjorde att vi fick upp ögonen för att utveckla riktigt bra take away-mat. Sen kan man såklart slå sig ner på Señor Bob också. Vi kompletterar maten med utvald dryck som välarbetade cocktails, annorlunda soft drinks och intressanta öl.

– Sturegallerian är vår andra etablering och när vi har alla fyra ställen rullande ska vi sätta oss ner och utvärdera hur det gått.

Du har sagt att gästerna kan vänta sig överraskningar. Kan du avslöja vad det handlar om?

– Det ska hända lite allt möjligt. I fredags spelade musikern Moneybrother och strax ska jag ha möte med Griffins Steakhouse för att diskutera ett eventuellt samarbete. Kanske ger det en känsla för vilka olika slags överraskningar som kan dyka upp.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter