Annons

Premiär för camping-program med Tony Irving och stylist-Jonas

zoom Programledarduon Jonas Hallberg och Tony Irving.
Programledarduon Jonas Hallberg och Tony Irving.
NYHETER. Inte sedan 1950-talet har camping varit så hett. Det märks såväl inom husvagnsindustrins försäljningssiffror, som hos SCR – och i media. Nu startar tv-serien Camping Queens, ett program där tv-profilerna Tony Irving och Jonas Hallberg reser runt mellan campingar i Sverige och hälsar på vänner.
Annons

Är du nöjd, Martin Juhos, Marknads och kommunikationschef på Sveriges Campingföretagares Riksförbund, SCR?

– Ja, det är roligt med fler reseprogram och fler som lyfter vår produkt.

 

Varför tror du det kommer ytterligare en campingserie?

– I och med att intresset och branschen växer och fler gäster bor hos oss så leder det till dessa programidéer. Tv-husens analyser visar nog att programmen kan locka en stor publik.

 

Vad tror du Camping Queens kommer att innebära för bilden av camping?

– Jag har sett väldigt lite eftersom det inte haft premiär, men det verkar inte handla så mycket om själva campingen utan mer om att möta människor. Det verkar trevligt, inte som ett program som vill skoja med produkten utan snarare upptäcka Sverige. Gone Camping handlar mer om inspiration för en mer aktiv semester. Vi vill väcka reslust.

 

SCR och HRF, Husvagnsbranschens Riksförbund, står bakom Gone Camping. Vad betyder det programmet för er?

– Det är viktigt för vårt samarbete, att ha gemensamma intressen. Gone Camping vore inte möjligt annars. Så vi vill att det ska fortsätta och utvecklas. Och det är viktigt för branschen. Över en miljon program har visats, det har vunnit priser och mött odelat positiv respons. Såväl de som inte bor på camping som livsstilsgästen tittar. Jag hoppas att det har utvecklat bilden av camping och inspirerat.

 

Nu går programmen på Sjuan respektive TV8. Räknar du med att vi får se något av dem i någon av de större kanalerna?

– Jag kan väl egentligen bara svara för Gone Camping och vi är jättenöjda med TV8. Man måste kombinera tv med andra distributionskanaler om man vill nå ut. Den egna webbplatsen och Youtube. Men om nu reseprogrammen gör sitt intåg i de stora kanalerna blir det säkert något som lyfter camping, som redan är Sveriges största semesterboende.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...