Annons

Prisad nöjespark får gästerna att stanna länge

zoom Foto: Tosselilla Sommarland
Foto: Tosselilla Sommarland
NYHETER. Med sitt breda utbud av attraktioner lockar Tosselilla Sommarland på Österlen folk från hela landet till den lilla orten. Tidigare i år utsågs familjeföretaget även till Årets Företagare i Skåne 2023.
Annons

Från att hälsa på djuren i Tosseparken till att åka go-cart och hoppa i poolen i vattenlandet – Tosselilla är stort och har kapacitet för många besökare med olika intressen. Men sommarsäsongens regnväder, som påverkade besöksantalet för de flesta av landets nöjesparker fick konsekvenser även för Tosselilla Sommarland. Det säger driftschefen Tommy Bauer.

– Säsongen påverkade ju av regnet helt klart. Och meteorologerna är inte mina bästa vänner, de spådde ofta dåligt väder när det i själva verket blev sol hela dagen. Men visst hade vi bra med besök ändå och även utländska gäster, säger han.

Välkommen ta med egen mat

Tosselillas stora gröna ytor sväljer mycket folk och svenska och utländska besökare kan välja mellan att äta i någon av parkens serveringar eller ta med picknick. Det finns även möjlighet att grilla egen mat, vilket är uppskattat av många gäster.

– Vi har gjort flertalet investeringar de senaste två åren, inte minst inom infrastrukturen i parken. Det är en stor fördel att man kan sätta sig på vilken grön yta som helst och ha sin picknick, har man väl betalat entrén så är man välkommen att ta med sig egen mat. Det uppskattas av våra besökare, som ofta är barnfamiljer. Sen tampas man alltid med olika saker, man vet aldrig vad som kommer hända. Men det är också tjusningen med jobbet.

Har ni funderat på att förlänga säsongen och ha öppet längre in på året?

– Vi pratar om det ibland, men för det första ligger vi lite ödsligt till, vilket ju fungerar jättebra på sommaren då det händer mycket på Österlen, men det är inte samma läge på hösten och vintern. För det andra har vi säsongsanställda hos oss under somrarna så det kan bli svårt med personal. Dessutom är vi ganska väderberoende. Om vi hade legat närmre en större stad kanske vi kunde kollat på det lite mer, men det kan bli svårt.

Tosselilla Sommarland utnämndes till Årets företagare i Skåne 2023 av Företagarna Region Syd. Vad är det som gör parken så speciell?

– Jag tror det handlar om att vi erbjuder så stor variation i vad man kan hitta på här, generellt stannar besökarna i sju timmar och allt fler köper flerdagarsbiljetter. Fast vi investerar i nya attraktioner är vi måna om att behålla våra gräsytor och den fina naturen. Det ska inte vara asfalterade ställen när man slår sig ner för att ha det gott med familjen, säger Tommy Bauer.

Hur ser framtiden ut?

– Vi har alltid alla möjliga olika tankar och vill gärna fortsätta locka den lite äldre målgruppen av unga som är intresserade av vår attraktion Forza och gärna åker go-cart. Efter den här sommaren får vi vänta lite med nya investeringar men vi laddar för nästa säsong och fokuserar på att få en bra sommar då.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...