Annons

Prisregn över Stockholms restaurangvärld

zoom Klas Lindberg. Krögaren bakom restaurangen Portal, Årets Affärskrog.
Klas Lindberg. Krögaren bakom restaurangen Portal, Årets Affärskrog.
NYHETER. Under måndagskvällen delades krogpriset Gulddraken ut. Hos restaurang Portal, pristagare i mellankategorin, har man bara haft öppet i ett knappt halvår. ”Jag är oerhört stolt över krogen och teamet”, säger krögaren Klas Lindberg.
Annons

Dagens Nyheters krogpris Gulddraken delar årligen ut priser till Stockholms restaurangvärld i kategorierna Årets Bar, Kafé, och Årets Restaurang i kategorierna budget, mellan och lyx.

 

Hoppas på fler luncher

För krögaren Klas Lindberg blev det en glad överraskning att hans restaurang kammade hem priset i mellankategorin. Portal som ligger invid S:t Eriksplan öppnade så sent som i augusti förra året.

Hur känns det?

–Jätteroligt! Det är en fin bekräftelse och en bra kick för hela teamet. Alla kämpar och sliter varje dag för att vi ska bli lite bättre. Jag är oerhört stolt över krogen och teamet, säger han.

Ni har haft öppet i drygt ett halvår bara. Vad betyder ett sånt här pris för er som restaurang?

–Jag hoppas att det betyder att luncherna blir ännu mer välbesökta. Gäster är a och o för en fungerande verksamhet och som krögare vill jag kunna erbjuda en riktigt bra arbetsplats. Gulddraken är ett pris som engagerar många och därför är det så klart ett av de viktigaste.

Och för Adam & Albin blev det ett pris i lyxkategorin. Restaurangen öppnade för ett år sedan efter att ha fungerat som en matstudio och bara haft månatlig restaurangservice.

Ni svidade om från matstudio till restaurang. Är det här ett kvitto på att ni gjorde rätt?

–Det är superkul med Gulddraken! Att vi har nöjda gäster och glad personal på restaurangen varje kväll är det bästa kvittot på att vi som krögare har gjort någonting rätt. Men att vinna priser är ju alltid ärofyllt och just Gulddraken gör förhoppningsvis att fler gäster får upp ögonen för oss, säger krögaren Adam Dahlberg.

Under galan prisades också två restaurangelever, Signe Åberg och Rebecka Norrby som Årets Framtidsdrakar. Till vardags pluggar de på Stockholms Hotell- och restaurangskola respektive Restaurang- och bageriskolan på Wisbygymnasiet. De två vann kanske kvällens allra lyxigaste pris –presentkort för att äta på alla de vinnande restaurangerna.