Annons

Quality Hotels bygger nytt: ”Vi tror på Malmö”

zoom Malmös hotellmarknad är het och beläggningssiffrorna visar ständigt uppåtgående kurvor.
Malmös hotellmarknad är het och beläggningssiffrorna visar ständigt uppåtgående kurvor.
NYHETER. Nu står det klart att Quality Hotel öppnar ett nytt hotell med 225 rum hos Skanska Fastigheters kvarter Davida i Malmö.
Annons

Mitt i Malmö – vid korsningen Amiralsgatan och Föreningsgatan – i fastigheten som tidigare bland annat inrymde Malmö Konserthus och ett Quality Hotel, byggs det på nytt.

Quality Hotel kommer att ha 225 rum i 13 våningar med ett stort garage och Malmö Stadshus på andra sidan gatan.

Het hotellmarknad

Satsningen visar på att Malmös hotellmarknad är fortsatt het och beläggningssiffrorna visar en uppåtgående kurva.

År 2012 hade Malmö en beläggningsprocent på 60 procent, 2013 ökade det till 61, för att 2014 landa på 65. Vidare visar 2015 siffror på 67 procent och 2016 en ökning till 68. Det säger Susanna Ståhl, Director of Operations vid Quality Hotels.

Där till har RevPAR, intäkt per disponibelt rum, ökat och bara under der sista året med 4 procent. 

– Vi tror att det beror mycket på att vi själva tillfört nya arenor genom vårt systerhotell Clarion Malmö Live och Quality Hotel View som hjälper till att locka fler besökare till staden. Vi tror på Malmö, säger Susanna Ståhl.

Hur tror du att beläggningsgraden kommer att se ut under det första året?

– Vi siktar på 65 %.

På vilket sätt kommer det nya hotellet att utmärka sig?

– Det här hotellet kommer att bli ett spännande affärshotell med restaurang och mötesdel. På Quality Hotel kommer du att känna dig omhändertagen oavsett anledning och vi kommer att skapa livsglädje för både gäster och servicehjältar.

När kommer hotellet att vara färdigbyggt? 

– Det planeras att öppna i kvartal 1 2019. Det kommer att vara 11 000 kvm med hotellrum upp på högsta våningen med strålande utsikt och ny entré mot Amiralsgatan.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...