Annons

Regeringen förlänger omställningsstödet 

zoom Visitas vd Jonas Siljhammar vill att mer görs för coronadrabbade företag. FOTO: Visita/Colorbox
Visitas vd Jonas Siljhammar vill att mer görs för coronadrabbade företag. FOTO: Visita/Colorbox
NYHETER. Visitas vd Jonas Siljhammar välkomnar regeringen och samarbetspartiernas beslut om att förlänga omställningsstödet med ytterligare två månader. Men anser samtidigt att det finns mer att göra.  
Annons

Precis som tidigare innebär det förlängda stödet, som sträcker sig över mars och april, att företag med färre än 50 anställda som förlorat 30 procent av sin omsättning kan få 90 procent av sina fasta kostnader täckta. För större företag gäller 70 procent.

– Det är glädjande och viktigt för företag och jobb att regeringen och samarbetspartierna lyssnar på våra krav och nu förlänger stödet, säger Visitas vd Jonas Siljhammar.

Han menar dock att det är beklagligt att företag som startade strax före pandemin och företag som exempelvis var stängda för renovering under 2019, eller av andra skäl saknar jämförelse månad, inte omfattas av stödet.

Samtidigt som omsättningsstödet förlängs befaras Sverige nu stå inför en tredje våg, vilket skulle kunna innebära en mer omfattande nedstängning av samhället. Jonas Siljhammar menar därför att det är viktigt att de utlovade stödet snabbt betalas ut och att möjligheten av permittera 80 procent av personalen förlängs.