Annons

Rekord i sikte för landets campingar

zoom Säsong 2016 slå förra årets rekordsommar.
Säsong 2016 slå förra årets rekordsommar.
NYHETER. Campingtrenden håller i sig. I kombination med bra väder så ser branschen ut att kunna göra en rekordsommar. Det visar en färsk undersökning som svensk Camping gjort bland sina medlemmar.
Annons

Sedan 2012 har antalet gästnätter på landets campingplatser ökat med två miljoner till att 2015 vara 15,5 miljoner. Och i sommar kan det komma att bli ännu bättre siffror.

Nyligen gjorde SCR en undersökning bland sina medlemmar där 88 % svarade att bokningsläget var lika bra – eller ännu bättre – än motsvarande period rekordåret 2015.

Fortsatt uppåt för husbilar

– Branschen visar verkligen sina muskler så här års. Sverige har ett brett utbud när det gäller boende på campingplatser. Vi kan erbjuda allt från stora konceptstyrda kedjor till små vildmarkscampingplatser. Det stora urvalet samt den stora passion våra medlemmar visar för sina anläggningar lägger grunden till att näringen är Sveriges största semesterboende, säger Lars Isacson, vd på SCR Svensk Camping.

Husbilstrenden är fortsatt stark. Hela 60 % av de tillfrågade i undersökningen tror att husbilen är den boendeform som ökar mest även 2016.

Sammantaget kan säsong 2016 slå förra årets rekordsommar.

– Det känns fantastiskt men vi har högre ambitioner än så. Vi fortsätter att utveckla branschen med målet att vara Europas bästa campingdestination, avslutar Lars Isacson.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter