Annons

Rekordmånga danska turister i Skåne

zoom Danmark är en viktig marknad för Skåne, och i år ökar den med 22,9 procent.
Danmark är en viktig marknad för Skåne, och i år ökar den med 22,9 procent.
NYHETER. Fler danskar besöker Skåne, enligt färska siffror från Tourism in Skåne ökade antalet danska gästnätter med 10 000 första halvåret 2017 – och det är nytt rekord.
Annons

Det råder fortsatt stark tillväxt inom Skånsk besöksnäring, under det första halvåret 2017 uppgick antalet gästnätter till 2 446 296, en ökning med 5,4 procent jämfört med motsvarande period ifjol. Och när det gäller utländska gästnätter ligger ökningen på 11,9 procent, vilket är högre än övriga destinationer i landet.

 

Särskilt danska besökare lockas till Skåne: under samma period ökade marknaden med 22,9 procent och antalet gästnätter slog rekordåret 2009 med 10 000.

 

– Den danska kronan har återhämtat sig efter en mindre dipp och är stark mot den svenska kronan. Dessutom har det varit en tillfällig lättnad i gränskontrollerna från maj månad, i kombination med att många resenärer kanske vant sig vid situationen och det har varit mindre publicitet kring frågan, säger Pia Jönsson Rajgård, vd på Tourism in Skåne, i ett pressmeddelande.

 

Siffrorna för första halvåret 2017 är preliminära, slutgiltiga siffror kommer i april 2018.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...