Annons

Lisebergs nya vattenpark kan ge 185 000 extra gästnätter

zoom Foto: Liseberg
Foto: Liseberg
NYHETER. Oceana blir namnet på Lisebergs nya vattenpark som börjar byggas i nästa vecka. "Precis vad destinationen behöver efter coronakrisen", säger Lisebergs styrelseordförande Christer Holmgren.
Annons

Byggkoncernen NCC har tecknat kontrakt för utbyggnaden av en ny vattenpark på Liseberg i Göteborg. Bygget startar redan i nästa vecka.

Lisebergs styrelseordförande Christer Holmgren:

– Det här är precis vad destinationen Göteborg behöver för att få igång turistnäringen igen efter coronakrisen. Vattenparken kommer att kunna ta emot en halv miljon besökare om året och generera 185 000 extra gästnätter till staden. Det kommer att ge nytt liv till en krisande bransch, säger Christer Holmgren i ett pressmeddelande.

Oceana kommer ska bli cirka 13 600 kvadratmeter stort med en badyta om cirka 6 000 kvadratmeter inomhus och 4 000 kvadratmeter utomhus. Vattenparken får 14 åkattraktioner varav fyra större vattenattraktioner, en vågpool, familjeflod samt vattenlek för olika åldrar.

Vattenparken kommer att rymma cirka 1 750 personer som mest.

– Det blir en storslagen vattenupplevelse, olik allt annat som finns på marknaden i Skandinavien idag. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här typen av upplevelser inomhus och därmed anpassade för vårt svenska klimat, säger Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Jubileumsprojekt i en kommentar.