Annons

Så laddar hon för sitt nya toppjobb: ”Jag har enorma nätverk”

zoom
"Jag uppfattas nog som tydlig, rak och krävande som chef", säger Camilla Nyman tillträdande chef för Elite Hotels i Göteborg.
NYHETER. Camilla Nyman lämnar Göteborg & Co för uppdraget att stärka Elite Hotels position i Göteborg samtidigt som hon med en ny hatt vill fortsätta att stärka besöksnäringen i staden.
Annons

Camilla Nyman började på Göteborg & Co 2001 och blev vd för bolaget tio år senare. Nu väljer hon att gå vidare inom besöksnäringen. Inom kort blir hon ansvarig för Elite Hotels verksamheter i Göteborg, med de två hotellen Elite Park Avenue och Elite Plaza.

– Det känns bara rätt, det är bra timing för mig att gå vidare när så mycket fallit på plats för Göteborg & Co. Det finns strategiska planer och en tydlig målbild för stadens turism. Nu ska det bli spännande att utveckla besöksnäringen ur ett nytt perspektiv.

Vad lockade med jobbet inom Elite?

– De har en hög ambitionsnivå och det känns bra att bli en del av en sådan organisation. Jag kommer att få jobba både strategiskt och ha full koll på vilka gäster vi har – jag kommer närmare själva ”verkstan”. Sedan lockar branschen, jag började ju min bana på Sheraton och Radisson.

Vad är det viktigaste du gjort under åren som vd på Göteborg & Co?

– Att få politiker, näringslivet och offentliga parter att jobba tillsammans mot målbilden att dubblera antalet besökare till år 2030. Det är jag mest nöjd med. Målet visar att det i Göteborg finns en stark tro på besöksnäringen som en viktig del av att utveckla staden. Nu vill jag se vad jag kan göra för att lyfta besöksnäringen i min nya roll.

Vad var roligast?

– Jag har varit med om så mycket roligt, att få genomföra stora mästerskap, att vara vicepresident i det internationella matnätverket Delice och träffa en shejk i Quatar för att diskutera en ny flyglinje till Göteborg.

Och svårast?

– Det var när vi år 2015 ombildade bolaget till att bli helägt av Göteborgs Stad, och de privata ägarna i besöksnäringen tvingades sälja sina aktier. För mig blev det två tuffa år.

Vad tar du med dig in i din nya roll?

– För det första har jag enorma nätverk och jag vet vem jag kan vända mig till för att utbyta erfarenheter. Jag har också kunskap om våra besökare, varför de kommer till Göteborg. Det kommer jag ha nytta av på Elite.

Ser du några utmaningar på ditt nya arbete?

– Det är för tidigt att säga, för vi har precis kommit överens om att jag ska börja hos dem. Men jag är övertygad om att det finns många utmaningar.

Vilken blir din viktigaste uppgift?

– Det handlar om att fortsätta positionera Elite i Göteborg.

Hur är du som chef?

– Jag uppfattas nog som tydlig, rak och krävande. Men jag är samtidigt kärleksfull. Min största styrka är att jag är engagerad, och verkligen ser mina kollegor.

Till sist, vilken är Göteborgs besöksnärings största utmaning?

– Att i det utvecklingssprång staden befinner sig i få till stånd de investeringar som krävs för att kunna leverera mot den målbild som satts upp. Vi behöver fler hotell nu.

Det är ännu inte bestämt när Camilla Nyman tillträder sin nya tjänst.