Annons

Sayan öppnar nytt i Garbas gamla lokaler

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. När corona slog till tvingades Sayan Isaksson stänga Isaan, sin nyöppnade thailändska storsatsning på Berns. Men redan i oktober öppnar han nytt och mindre i restaurang Garbas gamla lokaler vid Stureplan.
Annons

När corona slog till i mars tvingades krögaren och kocken Sayan Isaksson stänga Isaan, den thailändska satsning på Berns som i samarbete med Stureplansgruppen slog upp dörrarna i januari.

Nu väljer han att skala ned och öppnar istället Nour, en restaurang med 26 platser som även den i Stureplansgruppens regi, öppnar i oktober. I lokalerna på Norrlandsgatan huserade tidigare restaurang Garba som i sin tur flyttar vidare. Det skriver Dagens Industri.

Med Nour återvänder Sayan Isaksson till det japanska köket, som han en gång gjorde sig känd för med Råkultur och stjärnkrogen Esperanto. Men någon renodlad fine dining blir det inte den här gången.

– Vi måste hitta en nivå som är lite spetsig, men det är mycket med fine dining som jag tycker är negativt. Det är exkluderande, det kommer med en hög prislapp. Jag har alltid upplevt en konflikt där, för samtidigt älskar jag att optimera saker och ting, det gäller allt från råvaror till porslin och musik i restaurangen, säger Sayan Isaksson till Dagens Industri.

– Målsättningen är att det ska upplevas som prisvärt, tillägger han.

På Berns går man tillbaka till det tidigare konceptet Berns Asiatiska.