Annons

Scary Sommarland räknar med 14 000 till halloween

zoom Rickard Bender ghar höga förväntningar på Skara Sommarlands halloweenfirande. Foto: Pressbild
Rickard Bender ghar höga förväntningar på Skara Sommarlands halloweenfirande. Foto: Pressbild
NYHETER. Allt fler nöjesparker hakar på halloweentrenden. Förra året var det Furuvik och i år drar Skara Sommarland sitt strå till stacken med Scary Sommarland. Firandet som ska pågå i sju dagar väntas locka 14 000 besökare.
Annons

Parks and Resorts nöjesparker Gröna Lund och Kolmården har sedan några år framgångsrikt skapat nya intäkter och förlängt säsongen genom att ha öppet under höstlovsveckan.

I år är det systerparken Skara Sommarlands tur att haka på halloweentåget.

– Halloween har varit en lyckas satsning för koncernen så det känns naturligt att vi även öppnar under halloween, säger Rickard Bender, försäljningschef Skara Sommarland.

Till skillnad från de större parkerna som till stor del satsar på skräck, blir med mer fråga om ”mysrys” med spöktåg och spökhus för de något yngre besökarna.

Skara Sommarland hare varit måna om att samarbeta med lokala aktörer och har bland annat bjudit in Skara Skolscen som står för skådespelarinsatserna.

Man samarbetar även med flera hotell som Scandic Billingen och Jula Hotell & Konferens, som paketerar evenemanget och distribuerar i sina kommunikationskanaler.

– Vi ser detta som en långsiktig satsning, där vi får titta på årets utfall och sedan utveckla konceptet år för år.

I år har man tagit in 100 medarbetare under veckan, allt från väsen och spöken till restaurangpersonal.

Har det varit svårt att hitta folk?

– Det har varit lätt. Vi har haft en kölista med personal som har velat komma och jobba, de flesta av dem har jobbat här tidigare, säger Rickard Bender.

Ni öppnar den 26 oktober, hur många gäster förväntar ni er?

– Vi har som mål 14 000 besökare på sju dagar, och givetvis återkommande nästa år.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...