Annons

Sigtuna och Hyper Island skapar standard för fysiska möten

zoom Hotell Kristina är en av de många anläggningar i Sigtuna<br />
 som erbjuder möten och konferenser. Foto: Pressbild
Hotell Kristina är en av de många anläggningar i Sigtuna
som erbjuder möten och konferenser.
Foto: Pressbild
NYHETER. ”Sigtunamodellen” heter den verktygslåda som lanseras av Destination Sigtuna och Hyper Island för att hjälpa företag att hålla trygga och säkra möten. ”Den är fri att använda för alla”, säger vd Anna Lakmaker.
Annons

För att möta ett växande behov av fysiska möten lanseras Sigtunamodellen som en öppen standard för att arrangera fysiska möten på ett tryggt och kreativt sätt.

I samarbete med skolan Hyper Island, med flera mötesanläggningar i Sigtuna, och med en epidemiologiprofessor från Karolinska Institutet har man tagit fram 14 verktyg som kan hjälpa företagen i allt från hur en workshop kan genomföras till hur hela konferensupplevelsen smittskyddsanpassas.

– Vi människor är sociala varelser som presterar bäst i samspel med andra. Därför är det ingen överraskning att många börjat längta tillbaka till att ses fysiskt, säger Anna Lakmaker, vd för Destination Sigtuna i en kommentar.

Utöver praktiska verktyg med övningar som hjälper företag med teamutveckling, kreativitet och innovation, effektiv feedback och strategi innehåller sigtunamodellen rekommendationer inom områdena ”Praktisk säkerhet” och ”Kreativa möten”. Medan professor Anders Ekbom har varit involverad i rekommendationerna kring praktisk säkerhet, är det Hyper Island som står bakom de kreativa mötesövningar som Sigtunamodellen erbjuder.

– Hyper Islands filosofi handlar om att skapa så bra och effektiva processer som möjligt. Även om vi förespråkar en balans mellan fysiska och digitala aktiviteter, så passar inte digitala möten alla. Med Sigtunamodellen har vi hittat ett sätt att erbjuda processdesign för fler personer och företag, säger Helena Ekman, vd för Hyper Island Sverige.

Läs mer om sigtunamodellen på: www.sigtunamodellen.se

Sigtunamodellen är finansierad av Region Stockholm och Sigtuna Kommun