Annons

Sigtunahöjden vinner hållbarhetspris

zoom Foto: Sigtunahöjden/Svenska Möten
Foto: Sigtunahöjden/Svenska Möten
NYHETER. Sigtunahöjden tilldelades utmärkelsen Årets Miljöinitiativ - en av kategorierna i Svenska Mötespriset, som delades ut idag.
Annons

Svenska Möten utnämnde idag, den 23 november, ut årets vinnare av utmärkelsen Svenska Mötespriset. Syftet med det återkommande priset är bland annat att uppmuntra mötesanläggningarna att aktivt arbeta med hållbarhets- och miljöfrågor.

– I dessa dystra tider känns det extra viktigt att samlas och sluta upp kring någonting positivt. Genom det här priset vill vi belysa alla bra initiativ som mötesanläggningarna tar och inspirera hela branschen till hållbart nytänkande, säger Svenska Mötens vd Sylvia Nylin i en kommentar.

Vinnare i kategorin Årets Miljöinitiativ, som går till den anläggning som tagit nya initiativ till hållbara förbättringar efter sina egna förutsättningar, är Sigtunahöjden.

Sigtunahöjden är en av de första mötesanläggningarna i världen att koppla hela sin verksamhet till FN’s 17 globala mål för en hållbar utveckling. Genom att redovisa sitt hållbarhetsarbete samt sätta upp konkreta mål som kontinuerligt utvärderas, är Sigtunahöjden ett föredöme för andra hotell, konferens- och mötesanläggningar.

– Sedan drygt ett år tillbaka finns hållbarhet tydligt beskrivet i våra ägardirektiv och den nya visionen ”Tillsammans för en hållbar framtid” visar att vi gör så gott vi kan och gärna lite till, säger vd Lotta Giesenfeld Boman.

I samband med att man satte Sigtunahöjdens nya vision ville man också koppla ihop verksamheten med FN:s globala mål.

– Genom att formulera våra mål och löpande arbeta med dem internt och externt gör vi det tydligt inte bara för oss själva, utan även för våra kunder. Hela teamet på Sigtunahöjden bidrar till hållbarhetsarbetet, och det här priset ser vi som en bekräftelse på att vi lyckas med det vi vill mest av allt, att inspirera och samtidigt vara föregångare för vår bransch när det kommer till hållbarhet, säger Lotta Giesenfeld Boman.

Övriga vinnare i respektive kategorier:

Årets Miljöinitiativ – Sigtunahöjden, Sigtuna
Som en av de första mötesanläggningarna i världen att koppla hela sin verksamhet till FN’s 17 globala mål för en hållbar utveckling, är Sigtunahöjden ett föredöme för hela vår bransch.

Årets Nytänkare – Vår Gård, Saltsjöbaden
Med ”Skrumpen svamp med rostat skinn”, ”Kantstött morot på tre vis”, ”På sista versen”, ”Ratade skatten” och ”Bedagad broccoli” på menyn, serveras fantastiska middagar lagade av räddade råvaror från den lokala butiken.

Årets Mötesrum Skogshem & Wijk, Lidingö
Säkerhet och design i perfekt harmoni. Med bland annat lås med personlig kod, larm, bildövervakning av ut- och inpassage, egen övervakningscentral med krisrum, skottsäkert glas och ljudstörning, är detta rum i säkerhetens toppskikt.

Årets Medlem – Bergendal, Sollentuna
En proffsig anläggning och en förebild för hela branschen att inspireras av! Inte minst med sitt snabba agerande och kundfokuserade kommunikation kring coronasäkra möten.

Årets Slussare
Vinnare dagkonferensanläggning – World Trade Center
Vinnare logianläggning: Skåvsjöholm