Annons

Sigtunarännet skapar en internationell skridskodestination

zoom För andra året i rad arrangeras Sigtunarännet, som väntas locka 5000 besökare. Foto: Destination Sigtuna
För andra året i rad arrangeras Sigtunarännet, som väntas locka 5000 besökare. Foto: Destination Sigtuna
NYHETER. Skridskoloppet Sigtunarännet väntas locka tusentals besökare till Sigtuna, inte minst från Holland.
Annons

Många holländare tycker om att åka skridskor, men då man inte har haft is på sjöarna på ett par år har skridskointresserade turister sökt sig utanför landets gränser efter isar.

I samarbete med kommunen och destinationsbolaget startade föreningen Sigtuna Sportsclub i fjol skridskoloppet Sigtunarännet, och satte därmed Sigtuna på kartan som skridskostad och vinterdestination.

I år väntas loppet, som går av stapeln den 17 februari, och som i år även kommer att ha Marathon-SM i skridsko i fulldistansloppet, locka inte mindre än 5000 besökare, varav en stor andel från Holland.

– Man har lyckats med att i sin marknadsföring av Sigtunarännet nå holländska skridskoentusiaster, vilket stärker Sigtuna som vinterdestination. Vi har många hotell och isar som är plogade, så det är bara att komma och åka, säger Anna Lakmaker, tf vd vid Destination Sigtuna, vars roll är att sponsra loppet och marknadsföringen.

– Sigtuna Sportsclub har fantastiska ambitioner att lyfta detta lopp och ge holländarna en helt ny skridskoarena.

Hon pekar på evenemanget som ett bra exempel där man tack vare samarbeten mellan näringsliv, förening och kommun lyckats med att paketera ett evenemang för att nå och attrahera utvalda målgrupper till destinationen.

– Det är precis så här vi vill jobba med starka föreningar och tillsammans med näringslivet för att kunna gå in och stötta och lyfta Sigtuna som varumärke via deras evenemang i våra agna kanaler. Detta visar på de fantastiska effekter vi kan få av att samarbeta.

Vad betyder Sigtunarännet för destinationen?

– Det betyder jättemycket för oss och stärker vårt budskap om att Sigtuna även är väl värt ett besök på vintern

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...