Annons

Skål! Det blev svenskt VM-guld i sommelieri

zoom
NYHETER. Under tisdagen stod det klart att svensken Arvid Rosengren segrat i VM sommelieri i Mendoza, Argentina. 
Annons

– Det är helt fantastiskt. Sverige har två världsmästare inom loppet av nio år, säger Karina Tholin, ordförande Svenska Sommelierföreningen.

Hon berättar vidare att man under tävlingen talat om den så kallade nordiska skrällen. Sverige hade med två kandidater i semifinal: Robert Andersson från vinbaren Hornstulls Bodega i Stockholm, och segraren Arvid Rosengren – nu vid Charlie Bird i New York. Därtill så hade Finland, Danmark och Norge varsin representant i semifinal.

Fick stående ovationer

Finalen stod mellan Arvid Rosengren, David Biraud från Frankrike och Julie Dupouys, från Irland. Det var många moment som skulle avhandlas – totalt tävlade de i cirka fem och en halv timme.

När Arvid Rosengren var klar med alla sina moment så ställde sig publiken upp och gav honom stående ovationer. Enligt Tholin så märktes det klart och tydligt att han var en favorit.

Pulsen var hög när Rosengren förkunnades som vinnare. Han prisades med enorm vandringspokal i form av en champagneflaska, där alla tidigare världsmästares namn finns ingraverade.

Vad betyder det här för den svenska vinvärlden?

– Att ha så här duktiga människor som visar att man kan komma så här långt, bara man lägger ner tid och energi, gör att man blir en förebild för alla sommelierer. Han har verkligen arbetat hårt och målmedvetet tillsammans med sin coach Sören Pollonius, säger Karina Tholin.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter